Siema, tuż po założeniu nowych felg zaczęło coś strasznie pukać w kołach , okazało się że śruby były za długie. No dobra więc zeszlifowali mi śruby w tylnych kołach ale znowu caś stuka a najbardziej to słychać przy hamowaniu i skręcaniu, dodam jeszcze że po wymianie felg samochód po puszczeniu kiery zaczął skręcać w lewo i jak chce jechać na wprost to kierownicę muszę trzymać lekko w prawo co sie mogło stać?
Po zmianie opon zaczęły się cyrki. Przed to puszczałem kiere i jechał prosto i kierownica była idealnie prosto . a teraz nie dość że ściąga to muszę trzymać kiere lekko w prawo żebym prosto jecahł.
Silnik: Połykacz Uno Pomógł: 5 razy Wiek: 36 Dołączył: 02 Wrz 2009 Posty: 887 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: 2010-04-03, 01:28
sprawdz opony dokładnie. Zamień lewą z prawą i zobacz jak będzie wtedy jechac. Jak bedzie sciagal na przeciwną stronę to będziesz wiedział przynajmniej które kolo masz do roboty (albo felga albo opona)
skoro miałes za dlugie szpilki to w bebnach mogło balaganu narobic - hamulce masz dobre? nic sie nie zmieniło? może te szpilki jeszcze sa za długie... a ze sciaganiem to tak jak chlopaki pisza - ja tez obstawiam krzywa opone - pobaw sie pozamieniaj prawa lewa tył przod i pomału dojdziesz co jest nie tak - a na poczatek to wyważ fele jak tego nie zrobiles wczesniej
im większe ET to fela jest bardziej schowana w błotnik i nie ociera go. Fela jest bliżej całej piasty im jest mniejsze ET to fela jest wysunięta bardziej na zewnątrz co skutkuje w ocieranie błotnika
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum