Spróbuj podgrzać palnikiem tą śrubę. Jeśli Ci główka się ścięła, to spróbuj jakoś ją tak spiłować, żeby jako tako pasowała pod jakiś klucz, a następnie, jak już wspomniałem - podgrzej palnikiem, powinno pomóc.
Silnik: 2.0 16V Pomógł: 3 razy Wiek: 33 Dołączył: 23 Mar 2011 Posty: 331 Skąd: Słupsk/Bydgoszcz
Wysłany: 2011-05-18, 20:19
u siebie też miałem problem z tymi śrubami...
najlepiej odkręcić pneumatem... szybko i bez wysiłku zbędnego
jak nie masz (tak jak ja ) to u siebie poradziłem sobie blokując kluczem tą nakrętkę w środku, jednym lewarkiem podniosłem wahacz na maxa w górę. 2 klucz przykładasz do śruby i 2 lewarkiem podnosisz tak żeby odkręcał śrubę po kilku razach mi puściło aaa i też odrdzewiacza nie żałowałem
sposób może dziwny ale działa
Ale Najwiekszym problemem jest to ze i nakrętka i sruba maja objechane koncówki
No to spróbuj, jak już pisałem - zeszlifować tak, żeby dopasować jakiś klucz. Ewentualnie można dospawać coś do tej śruby. Samo rozwiercenie niewiele może pomóc, bo na pewno tak łatwo nie wyjdzie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum