Tak dokladnie. Podczas odpuszczania hamulca noznego. Efekt starej szafy
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
To sa "nowe" Czyli zdjalem klosz (nawiasem mowiac bardzo sie zawiodlem bo bylem przygotowany z suszarka, a tu po wydlubaniu kleju scyzorykiem, zdjeciu klipsow srubokretem i odchyleniu szkla zaczelo odchodzic wiec tylko przecinalem klej scyzorykiem i zdejmowalem klosz) i pomalowalem co trzeba.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
FWD350, nie nastawnik sie rusza a pompe wtryskowa. Nastawnik jest od dawki paliwa, pompa od kata wtrysku.
Regulacja jest dosc prosta (oprocz klucza wymagany oczywiscie vag).
Korzystalem z tego: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=142235
Wlaczyl mi sie dzis wentylator Zostawilem samochod na podjezdzie zeby temp oleju spadla z 98 do 92 i moglem go wylaczyc. Przychodze a tam wentylator sie wlaczyl. Po zgaszeniu silnika chodzil jeszcze 10sekund i sie wylaczyl. A jednak dziala termowlacznik
czasmi szaleją - mi to pierwszy raz zdażyło pare dni temu jak odebrałm od lakiernika po tygodniowym postoju pogoniłem go - na podwórku gasze samochód - wentylator chodzi - no nic czekam aż wyłączy się sam - ale wypiłem browarka - a on nadal sie kręci...to myśle otwieram drugiego zaglądam pod maske przewody prawie zimne a on sie kręci... musiałem odłączyć wtyk... ale po podłaczeniu wszystko ok
jak już sie nawet właczy to tak jak u Ciebie bradley, po 10 - 15 sekundach sie wyłaczy - ale tym razem trzeba było opróżnic półtora piwa i zrobić to ręcznie
Dzis udalo mi sie dokonczyc dzielo przyciemy i "tjuninku" wizualnego.
Jest mrocznie, rumunstajla nie ma, czyli dobrze
Tygrysisko, no ja tez sie zabieralem. Swego czasu cale Bielsko objechalem w poszukiwaniu takiego spraya i nie bylo nigdzie. Trafilem przypadkiem bo w norauto kupowalem konektorki do caraudio.
Jak sie umiejetnie pryska to mala puszka powinna starczyc na komplet 2 blend. W sensie, ze na 2 samochody.
Ostatnio zmieniony przez bradley 2009-08-18, 20:35, w całości zmieniany 1 raz
spyro, chcialem sie zapisac do klubu ale przeraza mnie to, ze musze podawac numer buta w podaniu
Po 2 dniach meczenia kumpla o toczenie i wiercenie flanszy w koncu udalo sie cos wykombinowac pod nowy kolektor. Nie obylo sie pozniej bez fuck-upu. Jedna sruba imbusowa od starego kolektora prawie, ze sie ukrecila, na szczescie z pomoca przyszedl klej super patex fix.
Teraz wyglada to tak:
Trzeba bylo skrocic nieco waz idacy z IC do kolektora no i jest klopot z oryginalnymi plastikowymi przewodami do IC bo musialem odkrecic 2 sruby, ktore trzymaja rurki pod soba. Inaczej nie dalo sie nasadzic weza od turbiny do IC. AFN ma inna rurke i tam problemu nie ma.
Przy okazji zaslepiony EGR, a raczej trzeba bylo bo pod nowy kolektor nie ma w ogole wyjscia na EGR.
Osiagi? Dupohamownia mowi ze +0,5KM, wiec w koncu dobilem do pelnych 125, he he he
Trzeba troche odswiezyc temat.
Zaslepka EGR, ktora widac powyzej na zdjeciach nie zdala egzaminu bo wypalilo rurke karbowana, pozniej wypalilo sama zaslepke przy kolektorze. Skonczylo sie na 5mm blaszce z nierdzewki.
Obecnie Vento legitymuje sie powtarzalnymi czasami 9.2-9.4 do 100
I raczej nie zapowiada sie na kolejne modyfikacje bo lepiej pozbierac na nowy samochod i mocniejsza baze.
Ostatnio zmieniony przez Paweł J. 2009-12-07, 09:49, w całości zmieniany 1 raz
temperatura oleju jak w książce czyli kilka stopni mniej niż cieczy
Nie wiem czy to po wymianie (ale pewnie tez) czy przez pogode (temperatura powietrza) bo jadac spokojnie na tempomacie 100km/h olej ma 84-86C Podczas gdy w lecie 90C to norma Jestem zadowolony z tego czujniczka.
Paweł J. napisał/a:
Czyżby vento szło na sprzedaż czy po prostu osiągnąłeś to co chciałeś
Nie po to kupuje w najblizsza sobote nowe/uzywane opony letnie Toyo T1R
Vento staje sie dupowozem aby przewiezc bezpiecznie i tanio z pkt A do pkt B. Nie zapowiada sie na sprzedaz bo najpierw trzeba uzbierac na cos nowego a jedynym czasem na to jest okres letni. Fajnie by bylo gdyby pod maska bylo ok 170KM no ale to sa zbyt duze koszty i "to se ne vrati", podczas gdy silnik ARL po samym chipie ma lekko 180 i gdzieniegdzie naped 4x4.
W vento brakuje mi tylko klimatyzacji, a montowac klimatyzacji to mi sie nie chce.
Narazie przejechalem moze z 10km bo mialem inne zajecia przy samochodzie przez caly dzien, wiec nie moge sie zbytnio wypowiedziec.
Smiesznie piszcza przy ostrym starcie, mam wrazenie jakby tyl troche plywal (?), halas - silnik zaglusza
A co do opon to na suchym rewelacja, na mokrym tez daja rade, ale jak blotko je pokryje to chyba jak kazda opona slizga sie bezlitosnie.
moim zdaniem te toyo trochę słabo sobie radzą na mokrej nawierzchni... po solidnych opadach i wchodzeniu w głęboki zakręt z dużą prędkością jest kiepściutkoooo
Nie wiem jak radza sobie przy najechaniu w kaluze bo tylko jedna taka mialem, ale jak zlapalem na nich bloto to dzis nawet na suchym asfalcie mielilem kolami zamiast przyspieszac.
I maja tendencje do wbijania w bieznik malutkich kamyczkow a potem kierownica bije przy 100km/h jakby kola byly niewywazone. Co jakis czas trzeba wydlubywac z bieznika kamory
A masz moze foto jak wyglada z zalozonym bagaznikiem i rowerami
Tylko sam bagaznik. Ale rower mozesz sobie wyobrazic
120km/h wytrzymalo bez problemu wiec chyba wiecej niz te dachowe.
Nie wiem tylko co z legalnoscia takiego bagaznika. Chodzi o swiatla i rejestracje. Kolega mowil, ze do tego bagaznika byla jeszcze jakas przystawka ze swiatlami i miejscem na rejestracje.
Silnik: 1.9 GTD AAZ Pomógł: 36 razy Wiek: 37 Dołączył: 22 Kwi 2008 Posty: 1323 Skąd: St Gieląd/Gdańsk
Wysłany: 2010-05-16, 12:45
bradley napisał/a:
tomek87 napisał/a:
A masz moze foto jak wyglada z zalozonym bagaznikiem i rowerami
Tylko sam bagaznik. Ale rower mozesz sobie wyobrazic
Dzieki bradley
Musze też coś pomysleć bo swój rower to bez problemu do środka wkładam Ale z dwoma i bagażem juz robi sie średnio, a z trzema to nawet opcji nie bedzie ;/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum