_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Kompresor G60 można zapiąć ale będzie z tym więcej problemu niż przyjemności. G60 jest niestety kompresorem bardzo awaryjnym i trzeba użytkować go ze szczególną troską i uwagą. Po za tym przyrost mocy raczej nie będzie adekwatny do poniesionych kosztów Jak kompresor to jakiegoś Eatona albo iść na całość i zapiąć Superchargera
Supercharger to super sprawa, generalnie odpada lag zwiazany ze zwykla turbina napedzana gazami, ale wada/zaleta jest to ze napedzany jest paskiem przez to tez troche wiecej obciazony jest silnik.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
No własnie Lwomati, jak to nie tajemnica to napisz jakie są koszty utrzymania takiej VRy Jeździłeś zwykłym Ventylem z ABS'em to masz jakieś porównanie, dużo droższa w eksploatacji jest Vr'a
No własnie Lwomati, jak to nie tajemnica to napisz jakie są koszty utrzymania takiej VRy Jeździłeś zwykłym Ventylem z ABS'em to masz jakieś porównanie, dużo droższa w eksploatacji jest Vr'a
Jeżeli samochód eksploatujesz normalnie, tzn. nie świrujesz na światłach przegazówek i nie ścigasz się z kim popadnie, to vra paliwowo wychodzi na to samo co 1.8 a do tego ma dużo lepsze przyspieszenie. Odnośnie części, to już inna bajka. Wiadomo, rozrządu się nie wymienia, ale... no właśnie. Jak przyjdzie co do czego to koszt samego rozrządu to około 700zł i musisz mieć dobrego magika, który Ci to wymieni w dobrej cenie. Sprzęgło nowe po zniżkach 750zł. Nowa cewka kolejne 800zł. Reszta części to allegro i szroty. Zawsze można o jakąś pierdółkę zapytać w ASO, bo okazuje się być tańsza. Podsumowując, jeżeli vra jest sprawna i nie zamierza się nic dziać, koszty utrzymania są podobne do 1.8, dlatego zamieniłem. I nie bałem się, że jestem studentem i nie podołam
Eee mieć Vr'a i tego nie wykorzystywać to moja się z celem
wykorzystuję, raz na jakiś czas. Nie po to go kupowałem, żeby zaraz go zajeździć. W trasie się super lata. Dwupasmóweczką jadę 150/160 i to normalna prędkość.
Eee mieć Vr'a i tego nie wykorzystywać to moja się z celem
wykorzystuję, raz na jakiś czas. Nie po to go kupowałem, żeby zaraz go zajeździć. W trasie się super lata. Dwupasmóweczką jadę 150/160 i to normalna prędkość.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum