Witam otóż tatko zmienia autko to prubuje go na Ventyla namówić. Interesował się oszczędny 110-konnym TDI-kiem ale chciał by skóra byla. Znalazłem benzyniaka 2.0GT.
http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C10610317 Jak myślicie opłaca się go? Jeszcze troszke utargować. Jakie macie spalanie w 2.0 no i co jest najczęstszą usterką? Vento to jest ciekawa maszyna, a ojciec stawia między Ventem a Roverem i musze jakies Vento z ciekawym wyposażeniem. Jak ktoś znajdze jakiegoś TDI-ka ciekawego też to tu proszę wrzucać Może być ten 90-konny.
Prosze o przeniesienie do odpowiedniego działu, miało być w Inne ;/ Sorka
Ostatnio zmieniony przez Karu6 2009-11-25, 19:41, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-11-25, 21:02
Karu6 napisał/a:
Jak myślicie opłaca się go? Jeszcze troszke utargować.
Widać jakiś partacz miał w rękach to vento...nawet nie był lakierowany całymi elementami z przejściami tylko w tych miejscach gdzie komuś pasiło...zawsze to Vento można nabyć....tylko żeby potem nie było biadolenia i zakładania tematu za tematem w dziale Mam problem
Ja prubuje namówić ojca na Ventyla. Chciałby ze skórą, ale to ciężko trafić :/ Najlepiej 1.9TDI wtedy to by git było jeszcze 110km i full opcja. Idealnego nie znajde ale aby była klima, alumki i el. szybki
Silnik: 3.0 D 136KM Pomógł: 16 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 3004 Skąd: tyle dymu ?!
Wysłany: 2009-11-26, 16:36
Karu6 napisał/a:
Ja prubuje namówić ojca na Ventyla. Chciałby ze skórą, ale to ciężko trafić :/ Najlepiej 1.9TDI wtedy to by git było jeszcze 110km i full opcja. Idealnego nie znajde ale aby była klima, alumki i el. szybki
Proponuje Mercedesa W210 lub jak masz kaske wieksza to W211 bo vento to vento i nie bylo diesla z tego co ja wiem ze skoa a bez skory da ise zyc i bez klimy tez
albo kup sobie vento i se obszyj skora i bedziesz mial Wszystkiego nie mozna miec niestety
_________________ VW Vento 1.9 D 1Y 64 KM
VW Vento 1.9 TD AAZ 75KM +
Mercedes W210 E 300 136 KM
Mówiłeś na GG ale nie da sie Nie chce. Co do tych Mercedesów. W210? Wez nie podoba mi sie... i Tak wole Vento nie pokazujcie nic innego bo tylko Vento!
Silnik: 3.0 D 136KM Pomógł: 16 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 3004 Skąd: tyle dymu ?!
Wysłany: 2009-11-26, 19:15
Lwomati, może i były ale ja takiego na allegro nie widzialem ani nigdzie wiec mowilem ze chyba nie mowilem ze napewno ale napewno dobrze prawisz ze na full to bedzie z tym trudno
_________________ VW Vento 1.9 D 1Y 64 KM
VW Vento 1.9 TD AAZ 75KM +
Mercedes W210 E 300 136 KM
A6 piękna ta bestia też wstępnie jako pierwsze auto miałem takiego kupować, ale niestety plany się zmieniły, kasy zabrakło i wyszło takie Vento, na które nawet wcześniej szczerze mówiąc nie spoglądałem pod kątem nabycia ...
_________________ Spełniaj marzenia, bo życie jest krótkie.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-12-02, 13:17
Kumpel miał kiedy takiego tylko że nie kombi....właśnie na tym aucie zniechęcił się do klekotów gdyż dwa razy mu klin ścinało na wali i dwa razy robił remont. On miał 2.5 TDI V5..być może w tym jest 2.5TDI V6-tego nie wiem.
Jako ciekawostkę, aby w tym aucie wymienić rozrząd trzeba ściągać zderzak i chyba cały przedni pas...ale z tym pasem to pewny nie jestem.
Audi ok, ale nie z tym silnikiem. 2.5 V6 TDI to jest jedna z najgorszy konstrukcji VW. 200 kkm oznacza remont głowic przez nagminnie zacierające się wałki. O 8 litrach w mieście też można zapomnieć, znajomemu A6 z takim silnikiem potrafi spalić 10l
No niestety w V6 z przebiegiem w okolicy 200kkm trzeba za pewnik przyjąć remont głowic Dwóch znajomych ma Audi z tymi silnikami, jeden wspomniane wcześniej A6 Avant a drugi w A8. A6 było kupione świeżo po zrobieniu głowic a A8 niestety przed, kolega pocieszył się nim pół roku i wsadził ponad 6 tys w remont
ako ciekawostkę, aby w tym aucie wymienić rozrząd trzeba ściągać zderzak i chyba cały przedni pas
Normalka, ze wszystkimi silnikami audi m.in, które są ułożone wzdłuż, trzeba ściągać co najmniej zderzak. W niektóych to nawet i chłodnicę i lampy. także więcej z tym roboty niż to warte. Też uważam, że to silnik nie godny polecenia. Chociaż 1.9 też nie będzie się nadawać, bo za słaba moc jak na taką krowę... Zajebi*sty silnik jest np. w Touranie - 2.0 TDI 140 KM. Jak na wagę takiego auta i gabaryty, to cholernie mało pali.
Zajebi*sty silnik jest np. w Touranie - 2.0 TDI 140 KM. Jak na wagę takiego auta i gabaryty, to cholernie mało pali.
żebyś wiedział, stoi u mnie i taki w garażu
a spalanie to na trasie to ok 5,5l a i przycisnąć czym jest
ale co do silników 2.0 to do czerwca 2005 były wadliwe, ponieważ pękały głowice, więc wystrzegać się touranów 2.0 sprzed czerwca '05 jakby ktoś kupował...
u nas na szczęście już luty 2006
_________________ Spełniaj marzenia, bo życie jest krótkie.
a Ty myslisz, ze ja nie wolałem Venta? Znalazłem tańsze i równie w ładnym stanie za 9 900 po opłatach chyba. Też miał 4 el. szybki i klime oraz alumki, tyle ze ladniejsze Takze, zeby to ode mnie zależało ja bym wziął Ventke
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum