Słuchaj... mój też był z body kitem a'la F&F ale i kupiłem go nie dla zderzaków tylko dla tego jak sie miał jego stan i ogółem ilość bajerów (gwint,borbety16/9,skóra,kubełki itp)
Sprzedałem na allegro dwa zderzaki wraz z tylną lotką za 350zł+ przesyłka a za 200kupiłem ori zderzaki( no prawie bo przedni od golfaIII) i nawet znalazłem obydwa na czarno wiec nie musze ich malować...do tego doszła dokładka VR6 za 50zł i jak by nie patrzeć to jeszcze troche na tym zarobiłem.... tylko u mnie szły dwie rynny po obu stronach auta to zrobiłem sobie przelot z końcówką ultera
Silnik: 1.8narazie;] Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Sty 2010 Posty: 762 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 2010-01-14, 20:12
A ty Błażej miałeś chyba identyczny zderzak kiedyś nie ? Moja wersja skromniejsza , ale też mam glebe org Vagowską , bede myślał z tymi zderzakami na razie same nie miłe niespodzianki , np sprzęgło
Silnik: 1.8narazie;] Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Sty 2010 Posty: 762 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 2010-01-15, 00:33
No ja sie $*^%*&%( nieźle ... pogoda jak kupowałem fure była taka że nawet nie dało się przetestować sprzęgła ;/ wszędzie śnieg ... a teraz jak sie pojawił asfalt wyszło szydło
Silnik: 1.9 tdi 1z Pomógł: 14 razy Wiek: 41 Dołączył: 16 Sie 2008 Posty: 799 Skąd: Gdynia
Wysłany: 2010-01-15, 06:18
archeolog napisał/a:
No ja sie $*^%*&%( nieźle ... pogoda jak kupowałem fure była taka że nawet nie dało się przetestować sprzęgła ;/ wszędzie śnieg ... a teraz jak sie pojawił asfalt wyszło szydło
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2010-01-15, 12:33
Spoko....przecież sprzęgło jest ścierne i każde jego użycie powoduje jakieś mikroskopijne ścieranie się. W zasadzie coś jak w klockach hamulcowych tylko ze na znacznie dłuższą metę
archeolog napisał/a:
No ja sie $*^%*&%( nieźle
Dasz radę...ja od 13-go grudnia 2009 roku śmigałem do dziś (ostatni raz) co kilka dni do mechanika na jakieś naprawy itp gdyż co chwila jakaś pierdoła do zrobienia się znajdywała, a to nie te graty dochodziły, kolejki i miesiąc mi zeszło.... Ku.wiałem na ten samochód co nie miara, ale już mi przeszło
Vento nie jest młodym autem więc niestety dużo rzeczy sypie się ze starości
Poprzedni właściciel pewnie grał w NFS... Mi też sie nie podobaja te "lexusy" ale patrząc z innej strony nie wygladaja az tak źle jak te z srebrnym środkiem.. Wg mnie autko jest w dobrym stanie, rocznik tez co w moim i mojego tez rudy nie żre .. Pamietaj ze to twoje auto i to Tobie ma sie podobać a koledzy z forum mogą tylko subiektywnie oceniać Życzę powodzenia w zmianach na lepsze Poozrdo
Wysłany: 2010-09-18, 13:39
W końcu przyszedł czas na swap ... powiedziałem sobie że albo zmienię auto (brak kasy) albo silnik KR a przynajmniej głowica od KR dół możliwe ze 9A fabrycznie 136km -16 zaworów stan po pierwszych oględzinach niezły ale widać rękę polskiego szpeca ze stodoły i nie chodzi tu o moją dłoń
Wysłany: 2010-09-18, 16:28
powiem tak ... bardzo bede zadowolony z fabrycznej mocy której pewnie nie ma ... a w przyszłości podmiana wałków i sekwencja lpg może kompresorek silnik będzie pracował tylko na lpg dla jasności
Wysłany: 2010-09-20, 00:24
Zastanawiam się nad lekkim remontem przed wstawieniem silnika huzia na juzia Bo jest to trochę roboty ,ceny panewek i uszczelki pod głowicą oraz pierścieni są całkiem w stylu VW-very cheap
Wysłany: 2011-05-02, 20:06
No i nadeszła chwila w której dołączyłem do grona gwinciarzy , przesiadka z zajechanego już kit-u z 3 popękanymi sprężynami była przymusowa , zakupiłem low-budżet Ta-technix za 700zł jak na razie jest fajnie trochę ping pong, ale w zakrętach bardzo konkretnie Gwarancja na 2 lata wiec się nie martwię
r>
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum