A więc przyszła pora na mnie bym wreszcie zarejestrował się na tym forum i pokazał czym jeżdżę.
Vento GT 1992r.
Silnik: dobrze znana 2 litrowa jednostka o oznaczeniu 2E.
Zawieszenie: przód -40 amory Bilstein
tył seria, amory Monroe
Felgi: Zima: oryginalne 15cali z wersji GT
Lato: Rial Como 16cali
Nadwozie: zmienione kierunki w błotnikach, Smooked, lampy z tyłu Lexus czarne (na okres zimowy), przepięknie przyciemnione szyby z tyłu, dokładka GTi reszta na zdjęciach.
Wnętrze: Wszystko jak w serjii, oprucz zmienionego oświetlenia i kilku przydatnych rzeczy takich jak CB (Zeus Lafayette) czy rozdzielacz 12V i podłokietnik.
Audio: Jednostka sterująca to Dual Audio 4x50W, 6 głośniczków w tym 2 Phonocar 100 RMS i jeszcze jakaś rura PCV (tzw. Tuba aktywna)
Jak na razie wegetacja zimowa, w lecie może ruszę z odnową lakieru, i kilku miejsc które go bolą, na wiosnę znikną lexy powrócą czarno czerwone klosze, i zobaczymy co do głowy przyjdzie i jak z portfelem będzie sytuacja wyglądać. Może się coś uzdrowieniem serca pomyśli, bo uszczelniacze zaczynają puszczać i to mam na celowniku, reszta to musi być natchnienie, a w najbliższym czasie to przeguby i tuleje wahacza, nie będę kłamał, jest to auto 18 letnie i ma prawo to tego typu wymian.
ładniutkie vento szkoda ze fotki takie małe i nie można podziwiać auta w całej okazałości, ciężko to przeboleć bo jest na co popatrzyć
widzę kilka dołożonych gadżetów...
szyba przednia wymieniona, czyżby przygoda z kamyczkiem
czemu na zimę założyłeś lexusy ??czarne hella super sie prezentują na aucie
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Lexy były sprawdzianem, mi osobiście się nawet podobają i postanowiłem je zainstalować, jednak po negatywnych opiniach i znudzeniu mi się (co nastąpi z rozkwitem drzew) powrócą poprzednie lampy. Myślałem nad zglebieniem tyłu lecz na nie wykonanie tego zabiegu złożyły się dwa argumenty: przy tej szerokości opon musiał bym trochę poszerzyć nadkola, a ja nie za bardzo chcę ruszać blachę, i to że mi się podoba takie nastawianie lekko agresywniejsze w przód. No i w dodatku ja trochę warze to się jakoś uzupełnia. Szyba była dwa razy wymieniana, kupiłem go z oryginalną, lecz tak jak wspomniane wyżej był już ślad po kamyczku, więc została wymieniona, następną załatwiłem ja sam osobiście zamykając szybę od pasażera, uderzyłem głową o lusterko aż pękło, i dobrze bo był zielony pasek a teraz jest niebieski i dzięki za to że się wam nawet podoba
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2010-01-16, 12:00
Fajna furka...ma w sobie to coś....co do glebienia tyłu to mi się podoba tak jak jest...w sumie utwardzić możesz ale zostaw na tym samym poziomie...kuferek minimalnie wyżej fajnie wygląda.
A lampy tylne czym przyciemniałeś...folia czy spray
Szafik2000GT napisał/a:
mi się podoba takie nastawianie lekko agresywniejsze w przód
A lampy tylne czym przyciemniałeś...folia czy spray
Folia, jak by mnie lapnęli to w kilka sekund zedrę folię a tak to ze zmywaczem do paznokci bym musiał jeździć.
Dzięki panowie za pozytywne komentarze, oczywiście będę tutaj na bieżąco, wszystkie mody będą opisywane w tym temacie na bieżąco i mile są widziane opinie na ich temat, nie tylko te pozytywne
Szafik2000GT, a jak sie jeździ na takim zestawie przód sportowe sprężyny a tył seria??
Powiem że nawet przyjemnie, oczywiście nie tak dobrze jak pełną glebą, lecz fajnie przód wchodzi w zakręt a tył przy dodaniu gazu bez problemu jedzie za przodem, no i komfort trochę lepszy
vwkrzysio napisał/a:
ładnie się prezenci z tym starym grilem
Uważam iż jest to najładniejszy grill jaki tylko był w Vento.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2010-01-17, 08:15
Szafik2000GT napisał/a:
tył seria, amory Monroe
Szafik2000GT, powiem Ci ze kiedyś śmigałem na Monroe i muszę przyznać że mi było trochę za miękko na nich w zakrętach ,ale za to jaki komfort na wertepach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum