Nie, ale jak zle okleisz odblysniki przed malowaniem to potem sreberko jest brudne, porysowane, lub odlazi i wtedy faktycznie gorzej swieci.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Silnik: 1.9tdi
Wiek: 36 Dołączył: 02 Sie 2009 Posty: 477 Skąd: Lubsko ok.Zielonej Góry
Wysłany: 2010-07-12, 23:06
witam panowie chciałbym odświeżyć temat. Rozkleilem swoje lampy bez uzywania wody(akurat sie udalo) i chcialbym je pomalowac tylko po 1. nie wiem co bo na tych zdjeciach jest niewyraznie moze ma ktos jakies dokladniejsze fotki zeby wkleic na forum i pokazac co i jak dokładnie bo boje sie ze zrypie je i bedzie niepotrzebny wydatek z góry dzieki
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Wychodzily oryginalne hella przyciemniane. Przechodzilem przeglady i sie nie czepiali, ze sa czarne. Ale czepiali sie bialych diod zamiast zarowkowych postojowek.
Silnik: 1.8 Pomogła: 5 razy Wiek: 33 Dołączyła: 31 Sie 2010 Posty: 433 Skąd: LLE
Wysłany: 2010-09-08, 16:01
Ok, tak na etapie zbierania wszelkiego sprzętu zapytam jeszcze czy ktoś używał takiego specyfiku: http://sklep.tuning.pl/dzial.php?d_id=65428 ? Pytam wyłącznie z ciekawości, bo większość potrzebnych rzeczy wymienionych wcześniej mam na szczęście
Ja pryskalem blendy kierunkowskazow motipem i jest ok Mam nadzieje, ze nie uzyjesz tego do reflektorow bo to tylko strata pieniedzy, lakieru i efekt nie bedzie taki bo to transparetny lakier.
Silnik: 3.0 D 136KM Pomógł: 16 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 3004 Skąd: tyle dymu ?!
Wysłany: 2010-09-08, 17:59
ja pryskalem ale mi nie wyszło kolorek mam tez LC3T moze dlatego ze moj spray był lipny ale juz mi przeszła moda na psikanie i zmienilem koncepcje vento zostaje w pomaranczy tutaj masz kolezanko link do tematu Pawła gdzie widac jak wygladaja sprayowe lampy na LC3T http://forum.vwvento.org/...?t=1216&start=0
_________________ VW Vento 1.9 D 1Y 64 KM
VW Vento 1.9 TD AAZ 75KM +
Mercedes W210 E 300 136 KM
Silnik: 1.8 Pomogła: 5 razy Wiek: 33 Dołączyła: 31 Sie 2010 Posty: 433 Skąd: LLE
Wysłany: 2010-09-08, 20:16
Dzięki chłopaki za podpowiedzi smoked zrobię na pewno w motipie bo i tak mam czarny mat w domu to pozostaje mi uzbroić się w resztę szprajów bo nie chcę w ventce chały zrobić. O specyjał http://sklep.tuning.pl/dzial.php?d_id=65428 pytam wyłącznie z ciekawości a co do tylnych lamp to planuję zakup helenek czarnych ventce pod choinkę ale o tym jeszcze ciii...
motip jest do tylnych lamp i blend. A do przednich wystarczy zwykly akryl za 10zl puszka.
Wysłany: 2010-09-10, 10:24
Wyjaśniam żeby nie było, że kobieta na forum= zamieszanie i nikt nie wie o co chodzi
Cytat:
To końcu a jakie lampy chodzi...tylne czy przednie
- cały czas mam na myśli przednie lampy
- skoro zwykły akryl do tego starczy to nawet lepiej
- jeżeli już mam motipa (drobne prace lakiernicze przy rowerze) pomyślę nad przyciemnianiem tylnych chociaż przewidywałam kupno czarnych helenek, w blendach nie zrobię zaciemnienia- przynajmniej na razie
- o zlinkowany specyfik pytam z ciekawości- przypadkiem natknęłam się na niego a go nie znam
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2010-09-10, 19:25
vst93 napisał/a:
pomyślę nad przyciemnianiem tylnych chociaż przewidywałam kupno czarnych helenek
Przyciemnianie jest strasznie pracochłonne a i tak rózny tego może być efekt. Lepiej kupic już gotowe...tak się składa że mam takowe, jak w ogłoszeniu:
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2010-09-14, 22:23
gumisvento napisał/a:
efekt jest zajebio..
Zapytaj o to kierowców którzy Cię mijają Ostatnio opieprzyłem chłopca-ksenonowca za lampy na CB....chłapaczek nawet sobie nie zdawał z tego sprawy jaką krzywdę wyrzada innym
Bo pod ksenon musi byc soczewka a nie ze wsadza sie zarnik w ryflowane szklo i swieci to gdzie popadnie. Samopoziomowania i spryskiwaczy kiedys nie bylo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum