witam jak w temacie mam zamiar zmienić tarze zegarów i chcę zrobić podświetlane wskazówki,i tutaj moje pytanie ,z czego pasują wskazówki do naszych zegarów i czy jest to w ogule możliwe ,no i jak nie mam podświetlanych wskazówek to czy jest to możliwe by takowe zamontować
Silnik: 2.8 VR-6 Pomógł: 16 razy Wiek: 38 Dołączył: 09 Mar 2009 Posty: 2400 Skąd: Warszawa-Puszków
Wysłany: 2010-11-09, 10:09
no niby świecenie to najmniejszy problem,wczoraj przeglądałem allegro i są wskazówki od nowszych vw za 80 zł ładniusie ,tyle że wsio co na allegro jest to jest do zegarów VDO a ja mam MANOMETER i tutaj jest właśnie problem ,może SŁAW się wypowie w temacie i ułatwi życie modzących przy vento
a gdybyście zechcieli na zlocie mnie trochę posłuchać to by było wszystko jasne.Jeśli chodzi o podświetlenie tarcz to trzeba plastik pod starymi tarczami wyciąć ,zostawiając 1cm obrys.Po wycięciu plastiku ukarze nam się widok silniczka na którym biegają wskazówki,ja mam do tego silniczka przyklejoną diodę 3mm prawie przy samym trzpieniu tak żeby ładnie od spodu podświetlała wskazówki.Nie powiem,rzeźbienia jest trochę jale dla chcącego nic trudnego.Moje zegary to TRW i stare wskazówki żeby bezpiecznie zdjąć należy kręcić odwrotnie do ruchu wskazówek zegara,lekko,powtarzam lekko z wyczuciem podciągając do góry.Zbyt chaotyczne ruchy mogą zakończyć się wyciągnięciem całego trzpienia i co za tym idzie uszkodzeniem zegara.Jak jest z innymi producentami zegarów ,najlepiej poszukać na forum golfa,jest tam chyba nawet foto porada.
Silnik: 1.9 TDI AHU Pomógł: 2 razy Wiek: 36 Dołączył: 02 Lis 2008 Posty: 3063 Skąd: LLE
Wysłany: 2011-02-01, 20:45
w tamtym tygodniu zrobiłem sobie podświetlanie,poszedłem na łatwiznę i zamówiłem na allegro od Pana Andrzeja gotowy już zestaw do podświetlania. Mimo wszystko nie obyło się bez rzeźbienia ale dałem radę
slaw71 napisał/a:
stare wskazówki żeby bezpiecznie zdjąć należy kręcić odwrotnie do ruchu wskazówek zegara,lekko,powtarzam lekko z wyczuciem podciągając do góry.
Też mam licznik TRW ale u mnie wskazówki były ściągane przy pomocy kombinerek i nie delikatnie a na chama bo za nic nie chciały zejsć
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum