Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2011-06-01, 19:42
Ja chyba wiem.... kiedyś jak pracowałem na Lotosie to do zakupionych kosmetyków/chemii z K2 dawaliśmy takie mapy Polski klientom. To jest taka zwykła rozkładana mapa PL.... ale co.... za darmo to i ocet słodki
Silnik: AAM Pomógł: 4 razy Wiek: 36 Dołączył: 17 Sie 2010 Posty: 333 Skąd: Joniec / Warszawa
Wysłany: 2011-06-01, 19:50
cinek82 napisał/a:
Ja chyba wiem.... kiedyś jak pracowałem na Lotosie to do zakupionych kosmetyków/chemii z K2 dawaliśmy takie mapy Polski klientom. To jest taka zwykła rozkładana mapa PL.... ale co.... za darmo to i ocet słodki
Dokładnie, to jest ta mapa ale tak jak mówisz, za darmo to i ocet słodki hehe
Darmo jak darmo, a później dziwić się, że spam zalega w waszych skrzynkach pocztowych w domu. Ja żadnych formularzy nie podaję w necie, nic nie wypełniam czego nie potrzeba i nie zasypują mnie tymi ulotkami później i esemesami. Jak raz gdzieś coś podasz już się nie uwolnisz od tego. Zastanówcie się, czy aż tak to potrzebne wam do szczęścia? Rozumiem, że za darmo, ale później nie odpędzicie się do ich natręctwa, bo forma firmie przekazuje później wasze dane i tak się koło kręci.
Silnik: AAM Pomógł: 4 razy Wiek: 36 Dołączył: 17 Sie 2010 Posty: 333 Skąd: Joniec / Warszawa
Wysłany: 2011-06-01, 21:22
Na maila nic nikomu do tej pory nie przyszło a ludzie zamawiali to już jakieś 2 - 3 miesiące temu, co skrzynki domowej to zawsze można wywalić albo w piecu napalić jak ktoś centralne ma numeru telefonu nie podajesz więc smsa nie dostaniesz
A nawet jak coś przyjdzie na pocztę z K2 to zawsze można chętnie przeglądnąć
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2011-06-01, 21:28
sebastian, luzik.....wiadomo, że jak wyrażasz zgode na przetważanie danych to musisz się z tym liczyć.....i tak nic nie przebije mojej kobity, która na porodówce,po urodzeniu dziecka, wypelniając ankiety, zamówiła tony darmowych, markowych gratów i do dzis są z tym cyrki i co chwila, ktoś dzwoni z mega oferą.....a to tylko przez to że podała nr telefonu....a tu tego nie rzadaja.....a spam na poczcie tak czy siak bedzie
Miałem kiedyś NK. I dzień w dzień po kilkanaście spamów przychodziło mi na maila. Usunąłem to dziadostwo, napisałem, żeby całkowicie wywalili mnie z bazy, usunęli adres mail i od tamtego czasu spokój. Raz na miesiąc dostanę jakiegoś niechcianego maila i to wszystko. Róbcie co chcecie, wasza sprawa. Mi to, co jest nie potrzebne, nie zamawiam nawet jak za darmo, bo to tylko taki haczyk, żeby jak najwięcej nazbierać adresów by móc śmieci później rozsyłać.
Wysłany: 2011-06-01, 21:43
sebastian, no to masz niexle jak raz na miesiąc jakiegos syfa dostaniesz......kiedys także miałem NK......grupuję maile na spam a i tak przychodza.....może jest sens w tym co mowisz....
Dlatego trzeba mieć więcej niż jedno konto mailowe, jedno prywatne takie bez spamu, a resztę skrzynek na spam
Szkoda tylko, że nie ma to zastosowania w realnym życiu, w skrzynce na listy przy domu. Jak koniec, to koniec. Kto chce, niech sobie klika i staje się ofiarą
Wysłany: 2011-06-01, 22:15
sebastian napisał/a:
Kto chce, niech sobie klika i staje się ofiarą
Badź hardcor-em....i odbierz list z banku, w którym poręczyłeś kredyt przez własna głupotę, z wypowiedzeniem umowy kredytu i żądaniem natychmiastowej spłaty na kilkadziesiąt tysi....to są dopiero emocje a taki spamik......poziom dla poczatkujących.....
Silnik: 1.8 Pomogła: 5 razy Wiek: 33 Dołączyła: 31 Sie 2010 Posty: 433 Skąd: LLE
Wysłany: 2011-06-03, 08:37
Ferbus, dzięki za link
Mam 2 mapy samochodowe papierowe ale i 3 nie zawadzi
tak btw. "Dane nie będą udostępniane podmiotom trzecim" a jak coś z k2 będzie przychodzić to nie ma problemu
tak btw. "Dane nie będą udostępniane podmiotom trzecim"
wierzysz w garbate aniołki?
Skoro tak na prawdę jest, to skąd pełno ulotek i jakiś reklam w skrzynkach pocztowych, oraz niechcianej korespondencji w mailach, i dziwnej treści smsy, że wygrałeś BMW
Wysłany: 2011-06-03, 20:14
sebastian napisał/a:
vst93 napisał/a:
tak btw. "Dane nie będą udostępniane podmiotom trzecim"
wierzysz w garbate aniołki?
Skoro tak na prawdę jest, to skąd pełno ulotek i jakiś reklam w skrzynkach pocztowych, oraz niechcianej korespondencji w mailach, i dziwnej treści smsy, że wygrałeś BMW
Są zatrudnieni ludzie żeby roznosić ulotki po skrzynkach pocztowych i uwierz że nie tylko Ty je dostajesz, bo każdy np. w bloku je dostaje, takie same...
Niechciane maile biorą się stąd że jak już otrzymasz taki spam i go otworzysz, to taka informacja dociera do osoby go wysyłającej i dlatego otrzymujesz tego więcej (nie pytaj jak, bo nie pamiętam... Oglądałem o tym program )
Sms`y otrzymujesz z sieci i tak samo każdy je otrzymuje... Nawet nie zarejestrowane numery na karte. Na dodatek przy zawarciu umowy jest że wyrażasz zgodę na przetwarzanie informacji coś tam coś tam, na potrzeby czegoś tam...
Nie ma tak łatwo... SPAM otrzymywałeś, otrzymujesz i będziesz otrzymywał... Nic tego nie zmieni
Ostatnio zmieniony przez Ferbus 2011-06-03, 20:16, w całości zmieniany 1 raz
Są zatrudnieni ludzie żeby roznosić ulotki po skrzynkach pocztowych
Nie to miałem na myśli. Chodziło mi raczej o pierdoły w stylu: Przegląd Riedest Digest, skarbnica wiedzy itp. U nas nigdy nikt nic ani nie zamawiał, ani nie korzystał z tych usług, a non stop coś przychodziło: Gratulacje, zostałeś wylosowany do otrzymania nagrody głównej itp. itd. Same ulotki to normalne, że walają się po skrzynkach. Ale chodzi mi głównie o listy i ulotki reklamowe wysyłane przez różne firmy.
Ferbus napisał/a:
Niechciane maile biorą się stąd że jak już otrzymasz taki spam i go otworzysz, to taka informacja dociera do osoby go wysyłającej i dlatego otrzymujesz tego więcej
No tak, racja. Kiedy miałem NK, dzień w dzień po kilkanaście tego przychodziło. Zrezygnowałem z ich usług i jak ręką odjął. Jak już wspominałem, sporadycznie coś tam dostanę, ale idzie wytrzymać. Nie to co kiedyś - co wejdę na pocztę - 50 spamów.
Ferbus napisał/a:
Sms`y otrzymujesz z sieci i tak samo każdy je otrzymuje
Też ich w cholerę otrzymywałem, a to BMW, a to jakaś muzodajnia i inne trele morele. W większości to sam operator je wysyłał, albo poprzez udostępnianie mojego numeru innym podmiotom. Wkurzyłem się trochę, bo podobnie jak spam na mailu - multum tego dostawałem. Zadzwoniłem do operatora, powiedziałem to i owo i się skończyło. Spokój raz na zawsze.
Silnik: 1.8 Pomogła: 5 razy Wiek: 33 Dołączyła: 31 Sie 2010 Posty: 433 Skąd: LLE
Wysłany: 2011-06-03, 21:29
Przegląd Riedest Digest i skarbnica wiedzy mnie się przydają. Dobre są na rozpałkę. Na mailu mam ustawiony filtr antyspamowy i spam kasuje się automatycznie ale co do smsów to muszę się z tobą zgodzić- kiedyś tyle tego barachła przychodziło, że zmieniłam numer
Aaa no ale mapa się przyda
Przegląd Riedest Digest i skarbnica wiedzy mnie się przydają. Dobre są na rozpałkę.
No nie bardzo - teraz w większości sa to kolorowe gazetki, które w ogóle sie palić nie chcą. Najlepiej jarają się czarno-białe, typu wyborcza, rzeczpospolita itp.
Wysłany: 2011-06-04, 23:14
Kolorowe gazety na podtrzymanie płomienia przechodzącego z wyborczej na drewno
sebastian napisał/a:
vst93 napisał/a:
Aaa no ale mapa się przyda
vst93 napisał/a:
na rozpałkę
czemu cytujesz mnie w ten sposób, że kto nie czytał poprzednich postów nie ma jasności co do niewątpliwej przydatności 3 mapy w wersji papierowej w moim gospodarstwie domowym?
czemu cytujesz mnie w ten sposób, że kto nie czytał poprzednich postów nie ma jasności co do niewątpliwej przydatności 3 mapy w wersji papierowej w moim gospodarstwie domowym?
Jak dla mnie to możesz mieć ich nawet 150, mi to nie przeszkadza
Wysłany: 2011-06-20, 21:23
Dzisiaj doszła mapa wbrew obawom sebastiana nie przysłali reklam w objętości kilku książek telefonicznych. Na odwrocie mapy jest tylko wzmianka o produktach k2 (ale mapa jest na tyle duża, że gdyby nie to te miejsca musiałyby być puste).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum