Witam.
Mam taki problem, chciałem się dzisiaj zabrać za przyciemnianie lamp (wersja US) ale po wyjęciu ich zauważyłem ze nie maja takich spinek jak wersja europejska i zastanawiam się czy da rade je rozkleić? Nie próbowałem bo Niechciałem by mi szkło pękło wiec wole zapytać może ktoś już rozbierał lampy amerykańskie?
Silnik: AHU+ Pomógł: 8 razy Wiek: 35 Dołączył: 24 Sie 2009 Posty: 1278 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 2011-05-01, 17:01
Grzela44, oblukaj lampe z każdej strony ale myśle że normalnie da się to rozkleić.... nie miałem takiego czegoś w ręcach więc na sto procent nie wiem...
Dzieki za opinie, dzisiaj znalazłem taka lampe jak mam w mojej ventce i postanowiłem ja wam jeszcze pokazac, można ja normalnie rozkleić?
http://allegro.pl/vw-vent...1559584748.html
najszybciej rozkleic szklo od lampy opalarka i cienki nozyk 2 minuty i wszystko rozklejone , mozna ja rozkleic normalnie
A lutownica???
lutownica mozesz poprzypalac wszystko no chyba ze masz zajebiscie cienki grot ale to mozesz przez przypadek sie wbic w lampe takze nagrzewaj opalarka noz i idzie jak w masle
Bezstresowy sposob na rozklejenie to wyjecie reflektora. Wziecie miski i napuszczanie wody, z cieplej po wrzatek, trzymajac tak reflektor zeby klej reflektora byl zanuzony w wodzie. Pozniej srubokretem wystarczy lekko podwazyc i schodzi jak maslo.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Wziecie miski i napuszczanie wody, z cieplej po wrzatek, trzymajac tak reflektor zeby klej reflektora byl zanuzony w wodzie. Pozniej srubokretem wystarczy lekko podwazyc i schodzi jak maslo.
Ja tak samo robiłem rozklejając lampy, wspomagałem się jeszcze nożem do tapet. Bez problemu szkło odchodzi.
_________________ Ze słodkich rzeczy najbardziej lubię wódkę.
a ja mam takie pytanie czy ktoś przy okazji malowania odbłyśników malował jeszcze klosz, np w tym miejscu gdzie na lampę zakłada się brewkę. bo gdzieś czytałem że niektórzy tak robili, ale nikt nie pokazał jak to wygląda i jak to potem świeci
ja tak robiłem ale nie w vento tylko u brata w nexii, różnicy w świeceniu nie ma, ale efekt bardzo dobry bo lampy wydają się być ciemniejsze
widziałem dosyć dawno temu na forum ktoś tak robił w vento, ale nie pamiętam kto ;P
_________________ Spełniaj marzenia, bo życie jest krótkie.
Ostatnio zmieniony przez zeniTh 2012-02-04, 21:13, w całości zmieniany 1 raz
Jeszcze kapuste moze wyciac i wstawic zeberka albo zamiast zeberek zapodac siatexa z oczkami kamei. Tez fajnie wyglada.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Mialem Nexie wiec nic nie jest mi obce
Jako, ze sedan to tam mozna jeszcze z tylu wybic zolte banki z kierunkowskazow, a idac jeszcze dalej pozbyc sie czerwonego plastiku i zrobic cos ala "lexus" (choc to pasuje tylko go bialej nexii).
Silnik: 1.9 D 1Y Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Maj 2011 Posty: 210 Skąd: Kielce
Wysłany: 2012-02-26, 04:18
bradley napisał/a:
Pozniej srubokretem wystarczy lekko podwazyc i schodzi jak maslo.
lepiej zastosować patyczek po lodach albo coś w tym stylu bo jest miększy od szkła i jak silikon dobrze trzyma to patyczek się złamie i nie ma płaczu a śrubokręt stłucze lampę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum