Koledzy mam problem typu zawieszenie.Jedna sprężynka z przodu jest pęknięta i teraz moje pytanie:czy kupić tańsze polskie czy droższe firmowe bo raczej używane odpadają?Czy przy wymianie sprężyn może okazać się ,że oprócz amorków jest jeszcze cos do wymiany?
Silnik: od kosiarki Pomógł: 8 razy Wiek: 39 Dołączył: 01 Paź 2009 Posty: 438 Skąd: lublin
Wysłany: 2012-08-14, 19:13
Pytanie do wszystkich którzy jeżdżą na kit-ach lub samych obniżających sprężynach. Czy też doświadczacie takiego dziwnego zjawiska jakby gdzieś przeskakiwały zwoje sprężyny? Tak jakby coś siedziało pomiędzy zwojami...?? Głównie w czasie deszczu. Na nierównościach(takich większych od małych ) co jakiś czas słychać "puk" Losowo - prawa<>lewa, przód<>tył. O żadnych uszkodzeniach sprężyn nie ma mowy. Możliwe, że między te mocniej ściśnięte zwoje dostaje się jakiś syf i on to powoduje?
Kruchy69 Już prawie mieszkam w Ventce Octavia, Vento
Silnik: z turbo Pomógł: 20 razy Wiek: 32 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 1588 Skąd: Lublin
Wysłany: 2012-08-17, 08:41
poniekat juz sie przyzwyczaiłem, jak mnie zaczyna wkurzac to głośniej radio i jakos udaje sie to zaretuszowac. Ale dzisiaj pojade na szarpaki, moze wyjdzie cos na nich. Jesli nie, to czekam az sie to cos urwie.
Kruchy69 Już prawie mieszkam w Ventce Octavia, Vento
Silnik: z turbo Pomógł: 20 razy Wiek: 32 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 1588 Skąd: Lublin
Wysłany: 2012-08-17, 22:37
dzisiaj mi powiedzieli na diagnostyce ze to albo poduszka, albo maglownica. Magiel fakt - do wyje*ania, bo listwa lata góra dól, poduszka tez $*^%*&%(, ale ze na szarpakach nie wykazało ze koncowki maja luz (które maja przebieg 3428km) to sie bardzo zdenerowaoęlm. Jak wymieniałem gume to to zauwazyłem. Co najlepsze...? vento stało na kołkach wtedy, wysłałem brejdkaka po czesci, ten mi przywiózł jakieś ch*jowe firmy moog i sie rozje*ały w mgnieniu oka. Jutro wyciagam cały układ kierowniczy z robitka wszystko co sie da przekładam, a jak brejdak wróci to mu chyba je*ne...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum