Przez chwile nic przy vencie sie nie dzialo, ale obecnie szykuje sie powoli do robienia podlogi i progow. Dzis zerkenelem na to i powiem szczerze ze nie wyglada to ciekawie:
jak uwazacie? czy jest to do zrobienia i ile by mogla taka usluga kosztowac? Bo szczerze mowiac wyglada to naprawde tragicznie...
PS: Az sie dziwie ze jeszcze tylkiem po jezdni nie szoruje
mich_616, ładnie zeżarło na pewno da się zrobić wycina się uszkodzony kawałek i wspawuje drugi, progi też będziesz robił?ja za progi płaciłem 300zł (za robotę) ale blacharze biorą średnio 1000zł więc podłoga pewnie około 500zł tak mi się wydaje pamiętaj wszystko jest do zrobienia
No i stalo sie, ventyl unieruchomiony. Z powodu podlogi i progow nie przeszedl przegladu... kasy na zrobienie brak wiec prawdopodobnie niedlugo bedzie na sprzedaz No chyba ze cos wykombinuje. Zobaczymy w ciagu najblizszego tygodnia.
Autko troche postalo, ale udalo mi sie uzbierac troche funduszy i zdeka podpicowac podloge tak ze udalo sie przejsc przeglad. Tak wiec ventylek zostaje z tej okazji zafundowalem mu pucowanie na dzialeczce:
Moj "maly niezbednik":
Ponoc radyjko fabryczne, ktos kojarzy?:
Przebieg tez podobno maly jak na auto z 94':
I do obory :
Do tego jeszcze ostatnio zaczal samoistnie wyc alarm, co doszedlem do auta zeby wylaczyc to sam cichl. Przy tylnej klapie znalazlem taki maly cieniutki szary kabelek bez izolacji w jednym miejscu. Po zaklejeniu autko przestalo wyc i nie wywala mi juz bezpiecznika nr 21
Troche juz sie nie udzielalem w moim temacie wiec do rzeczy. Ventyl mial isc na zlom jednakze stwierdzialem ze zrobie wszystko sam mimo ze jestem w tym zielony. Narazie podloga zrobiona (wyszlo niezle ) do tego usuniete kilka bombli, szpachla + lakierowanie z czym lakier niestety wyszedl lekko marchewkowy i prawdopodobnie ventyl na koniec bedzie na taki kolor malowany. Jeszcze sporo roboty przede mna wiec narazie fotek nie bedzie. Doszlo tez audio. Dalsze plany to usuniecie calej rdzy + progi no i malowanko
Praca trochę zwolniła ale dalej leci:
lewa strona:
prawa strona:
tu w trakcie:
gotowa strona lewa:
i prawa :
a tu drzwiczki, gotowe do malowania, już prawie gotowe tylne:
takie oto cudo chowało się w bagażniku
blacha przy tylnym prawym kole, grubości kartki papieru jak nie cieńsza, przy lewym kole też
klapa
obecnie robiony jest tył
i gotowe do malowania lewe drzwiczki
W sumie to serio zaczelem sie zastanawiac nad wyscigowka W planach bylo tez cabrio i replika z szybkich i wscieklych ale najbardziej prawdopodobne ze zostanie jak jest, czyli proste ori. Chociaz nie powiem, jakos mi sie ten spoiler podoba na aucie. Zobaczymy, wszystko w swoim czasie, jak wyjdzie wielka wiocha to bedzie na sprzedaz spoilerek (stan bdb). Narazie musze reperaturki dorwac na nadkola i z progami niebardzo wiem czy spawac kawal blachy czy kupic reperaturke do nich?
Silnik: 3.0 D 136KM Pomógł: 16 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 3004 Skąd: tyle dymu ?!
Wysłany: 2012-10-19, 21:34
mich_616, a progi masz mocno zjedzone bo jeśli tak to lepiej kupić nowe progi i porządnie zabezpieczyć bo jeśli lipa już z progami to szkoda łatania bo za moment wyjdzie znowu bee :/
_________________ VW Vento 1.9 D 1Y 64 KM
VW Vento 1.9 TD AAZ 75KM +
Mercedes W210 E 300 136 KM
Silnik: 3.0 D 136KM Pomógł: 16 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 3004 Skąd: tyle dymu ?!
Wysłany: 2012-10-21, 20:59
mich_616, ja własnie takie kupywałem i pasują a czy dobre jak dobrze zakonserwujesz i później bedziesz pilnował odnawiał konserwacje to posłużą napewno
_________________ VW Vento 1.9 D 1Y 64 KM
VW Vento 1.9 TD AAZ 75KM +
Mercedes W210 E 300 136 KM
Było:
Jest:
Było:
Jest:
Problem blaknących drzwi rozwiązany na dobre :
Do tego czarnuch w grill:
I na tył:
PS: To nie jest pomarańczka, z jakiegoś powodu mój telefon widzi czerwony jako pomarańczowy.
Narazie tylko malowane, polerka dopiero bedzie i wtedy ogarne jakis aparat lepszy. Jak sie przyjrzec to przy znaczku tylnym widac "skorke pomaranczy". Mam nadzieje ze po polerce zniknie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum