Silnik: jest
Wysłany: 2012-08-12, 12:48
mi sie ta fela nie widzie przypimina bbs ale nim nie jest jak juz z tego rodzaju fel bym szukal to tylko bbs albo bardziej w awangarde jak kolega wczesniej napisal i moze schmity jakies albo moze ronale
Silnik: AFN++ Pomógł: 34 razy Wiek: 42 Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 1736 Skąd: Warka
Wysłany: 2012-10-28, 15:51
Witam wszystkich ponownie, w ostatnim czasie nie miałem zbyt dużo wolnego czasu żeby poswięcić go forum, ale myślę że teraz to sie zmieni, więc postanowiłem odkopac temat. Od ostatniego wpisu w samochodzie nic się nie zmieniło, wiec również dlatego milczałem. Plany na najbliższy czas to zniana setupu Jetty na zimowy, więc w niedługim czasie na miejsce gwintu trafi ori zawias z alu 14" i oponami zimowymi, biksenon ustąpi miejsca ori helenkom dymionym. A co więcej to sie okaże
Silnik: 1.8 GLX Pomógł: 29 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Kwi 2012 Posty: 2825 Skąd: Zielona Gora
Wysłany: 2012-10-28, 23:14
No raczej watpie w to koledzy ze macie lepsze oko lub jak pisze kolega czarnysauber kieliszek do pelna niz sprzet do zbieznosci, Ja zawsze robie to laserowo i niemozliwoscia jest ustawienie to samemu w 100% dobrze
Silnik: 2.8 VR-6 Pomógł: 16 razy Wiek: 38 Dołączył: 09 Mar 2009 Posty: 2400 Skąd: Warszawa-Puszków
Wysłany: 2012-10-29, 01:11
kolego niemożliwe to jest założyć hełm na lewą stronę cała reszta jest do ogarnięcia wystarczy trochę pojęcia i oleju w głowie i wsio się ustawi ja np przez 4 lata sam zawiechę ustawiałem i nie cieło mi opon ani razu ,nie mówię zę jestem lepszy od maszyne ale po prostu trza myśleć i wiedzieć co i jask powinno być zrobione i się ze wszystkim daje radę
Silnik: 1.9 TDI AHU Pomógł: 2 razy Wiek: 36 Dołączył: 02 Lis 2008 Posty: 3063 Skąd: LLE
Wysłany: 2012-10-29, 07:16
Wąski 2 napisał/a:
kolego niemożliwe to jest założyć hełm na lewą stronę cała reszta jest do ogarnięcia wystarczy trochę pojęcia i oleju w głowie i wsio się ustawi ja np przez 4 lata sam zawiechę ustawiałem i nie cieło mi opon ani razu ,nie mówię zę jestem lepszy od maszyne ale po prostu trza myśleć i wiedzieć co i jask powinno być zrobione i się ze wszystkim daje radę
Kruchy69 Już prawie mieszkam w Ventce Octavia, Vento
Silnik: z turbo Pomógł: 20 razy Wiek: 32 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 1588 Skąd: Lublin
Wysłany: 2012-10-29, 08:22
Też mam na to pewien sposób. po zmianie sprezyn i końcówek jak pojechałem na zbieżność to kąty miałem dobrze i tylko jedno koło do przestawienia motyw z kieliszkiem działa tylko przed tem trzeba spalic opone żeby była równa
Silnik: AFN++ Pomógł: 34 razy Wiek: 42 Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 1736 Skąd: Warka
Wysłany: 2012-10-31, 20:40
Jetta dzis zrobiła mi przykrą niespodziankę, a mianowicie to padł mi aku. Wiedziałem że nie jest za mocny, ale nie liczyłem że to już mogiła, samochodem nie jeździłem z 10 dni więc stwierdziłem, że podładuje ten aku, wchodzę do garażu i prubóję otworzyć z pilota a tu nic się nie dzieje, pompka milczy. Więc prubóję otworzyć z kluczyka i wtedy dopadło mnie zdziwienie że kluczyk nie pasóje do wkładek w klamkach naszczęście pasował do bagatka, a tam znajduje się wzmacniacz z okablowaniem przez które udało mi się podłączyć prostownik i podładować aku na tyle żeby otworzyć furacza z pilota, Kiedy udało mi się otworzyć maskę i dostać do aku zmierzyłem gęstość elektrolitu, niestety żadna z cel nie łapała nawet czeronego pola na pływaku i musiałem szybko szukać nowego aku, zadzwoniłem do znajomego gościa od którego w ubiegłym roku kupiłem aku do sharana rodziców i okazało sie że posiada na stanie takie coś
nie czekając długo bo godzina była już popołudniowa wsiadłem w sharana i pojechałem do niego i takim sposobem Jetta została wyposarzona w nowy aku przed zimą
A dodatkowo przyszła do mnie na dniach pewna paczka w której znajdowało się takie coś, żeby chronić wnętrze przed zimą, mianowicie to gumowe dywaniki z firmy Petex
VARTA silver u mnie już 3 rok śmiga mniejsza bo 52Ah ale do bezynki w sam raz... jeśli naprawdę nowa to masz spokój na kilka lat wojtas83, - a jak z dopasowanem tych gumowych dywaników jak one pasują z tylu? pyknij fotkę i zapodaj
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Mam te same dywaniki i jest świetnie, spasowanie idealne, z tyłu zapierają się o szyny foteli i nic się nie przesuwa, dodatkowo od spodu mają takie małe wypustki
Wysłany: 2012-11-01, 18:37
Panowie zastanawiam się nad konfiguracją felgi na następny sezon i kolega pawel66600, wykonał dla mnie mały fotomontaż. Obie wersje mi sie podobają i mam pytanie która wersja według Was bardziej będzie pasować
BIAŁA
CZARNA
Zdjącia użyte do tego to foto poglądowe i znaczka BMW też nie będzie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum