Panowie, robił ktoś coś aby osiągnąć taki efekt słyszałem, że są dwa rodzaje liczników jakiś Manometr i jeszcze jeden, czym one się różnią? to bym chciał wiedzieć i gdzie można dostać takie przeźroczyste wskazówki ;/ bo już szukałe i szukałem ;/
Misieq69, to nie jest indyglo ;> to jest "samoróbka", podświetlenie od żadnego Pana Andrzeja tylko to zrobię sam bo znam się na elektronice trochę, i jeszcze w planie mam zrobienie takiej opcji że wskazówka od obrotomierza wraz ze zwiększaniem obrotów będzie robić się od białości do ostrej czerwieni ;> głównie chodzi mi skąd tarczę dorwać takie albo gdzie mozna takie zrobić bo nie chcę jakiś za 15 zl naklejanych papierowych na stare, coś mi się wydaje że firmy reklamowe mogą takie coś robić i spróbuje się dowiedzieć czy dadzą radę z jakiego specjalnego laminatu zrobią lub może aluminium cienkie no i drugi problem to białe wskazówki a dokładniej przeźroczyste, ;P
_________________ Kiedy znajdziemy się na zakręcie ?!
REDUKCJA, BUT I ODCIĘCIE
czarnysauber, niestety sam to tylko jestem w stanie zrobić podświetlenie ale tarcze i wskazówki takiego typu muszę skądś wyrwać co nie będzie proste ;/
REDUKCJA, BUT I ODCIĘCIE
Silnik: 1.9 TDI AHU Pomógł: 2 razy Wiek: 36 Dołączył: 02 Lis 2008 Posty: 3063 Skąd: LLE
Wysłany: 2013-01-16, 17:23
Wskazówki to najmiejszy problem. Kupujesz z golfa czy passata zdzierasz czerwoną farbę i już masz przeźroczystą wskazówkę która będzie świeciła na taki kolor jak dioda.
Tarcze od momana jak najbardziej się do tego nadają bo są dobrej jakości a nie z tektury.
Silnik: 1.9 TDI AHU Pomógł: 2 razy Wiek: 36 Dołączył: 02 Lis 2008 Posty: 3063 Skąd: LLE
Wysłany: 2013-01-16, 20:51
jak kupiłem komplet i na jednej z nich była już trochę starta farba (widać to na foto- dokładnie chodzi o wskazówkę od wskaźnika paliwa) więc pewnie wystarczy ją zedrzeć na całej wskazówce.
foto mojego licznika
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
vwkrzysio, wysłałeś link do ori czerwonych ale nie do venta tylko od golfa 4, bory itp, a vento ori ma białe.... a te z nowych modeli to raczej są z materiału czerwoneg a nie malowane.. tak mi sie wydaje
REDUKCJA, BUT I ODCIĘCIE
Kruchy69 Już prawie mieszkam w Ventce Octavia, Vento
Silnik: z turbo Pomógł: 20 razy Wiek: 32 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 1588 Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-01-17, 11:57
Ale sam widzisz jak jest u krzysia, co nie...? W vento nie bylo podswietlanych wskazówek i jak chcesz miec podswietlane to zakładasz z golfa 4 tak jak to zrobił Krzysio, a jesli chcesz miec białem to masz dowod u krzysia ktory (powtarzam) ma wskazówki od golfa 4 farba odprysła. Wiec skoro odprysła to da sie z calej wskazówki sciagnac. Poza tym na tym zdjeciu jest jedna biała wskazówka. Ori od vento sa białe i nie swiecace. Rozumiesz juz...?
W .liczniku z Ibizy sa pomaranczowe, takie tworzywo.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
góra wskazówki do zmycia denaturatem lub nitro. U mnie wyszło tak na wskazówkach od octavii rs:
BTW nikt nie odpowiedział na temat liczników
Jest Motometr i VDO. Motometr jest skomplikowany i najbardziej napakowany elektroniką. Żeby się np dostać do podświetlenia wyświetlaczy |( diody smd ) musimy rozlutować wyświetlacze. Ja 3 ub 4 razy to robiłem i w końcu uszkodziłem licznik. Wymieniłem na VDO z dodatkowymi kontrolkami. Podświetlenie jest na 2 żarówkach więc banał do zmiany. Prosty, łatwy w przeróbkach i jest ich więcej na rynku
Są jeszcze wskazówki oryginalnie białe, tzn przezroczyste i możesz sobie na dowolny kolor podświetlić bez ingerencji w nie. np. z Passata B5 z początków produkcji albo z Polo 6n po lifcie
zgadza się były przeźroczyste żarówki przy zielonym podświetleniu z początku serii golf Iv lub passata b5 i tam wskazówka na wierzchu ma nałożoną białą farbę więc da rade podświetlić na dowolny kolor (ja mam wskazówki zrobione w RGB więc jaki chcę kolor taki mogę załączyć). Proszę wystarczy wpisać za 5 zł plus wysyłka:
http://allegro.pl/passat-...2956164829.html
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum