Silnik: AFN++ Pomógł: 34 razy Wiek: 42 Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 1736 Skąd: Warka
Wysłany: 2013-02-25, 22:20
Daj radio komus kto zajmóje się elektroniką bo pewnie porobiły sie tzw zimne luty. Mogą nie łączyć bo teraz wszystko lutowane jest bez ołowiu i luty pękają pod wpływem tego jak się rozgrzewają i stygną (rozciągają i kurczą).
No gdzie do wiosny daleko...
Ja to dzisiaj grilla robiłem słoneczko świeci, temperatura na plusie... Karkóweczka, zimne piwko i można siedzieć w ogródku
papier wodny od 320 do 2500 , potem twardy krązek polerski biały na filcu ( wiertaraka ) , następnie autsol na krązku bawełnianym ( wiertarka ) i na koniec ścirerkeczka : )
dopiero na dniach mam zamiar zabrać się za swoje ranty i to pierwszy raz w zyciu i normalnie nie wierze że aż od np 320 się zaczyna ;p przecież to kamień;p
_________________ Kiedy znajdziemy się na zakręcie ?!
REDUKCJA, BUT I ODCIĘCIE
pochwale się teraz tą gorszą cześcią samochodu , wszystko mam zamiar zrobić do końca wiosny . Zaprawki zestawem z allegro dadzą rade czy lepiej się za to nie brać , oddać do lakiernika ( żebym nie pogorszył sprawy ) ? Podłoga jak widać skorodowana na korkach , mam zamiar je zaspawać lub wtłoczyć tam piasnkę jak widać na jednym zdjęciu ( robione kilka lat temu i trzyma ) .
Silnik: w komorze Pomógł: 25 razy Wiek: 37 Dołączył: 06 Kwi 2008 Posty: 2784 Skąd: Z Mazowsza
Wysłany: 2013-03-05, 21:48
zrobić może zrobisz ale na pewno będzie to widać.....po oczyszczeniu to trochę się powiększy trzeba będzie zagruntować potem wyrównać i dojdzie znowu parę cm....i zrobi się cały element którego spreyem nie pomalujesz jak z pistoletu.......a wiadomo że tobie zależy aby to ładnie wyglądało...
Silnik: 1.8 GLX Pomógł: 29 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Kwi 2012 Posty: 2825 Skąd: Zielona Gora
Wysłany: 2013-03-05, 22:06
lavirant widze ze ruda nie oszczedza autka to moj ma 20lat i pare malych ognisk korozji, przy korkach to troszke tylko rudej bylo ale u ciebie to jest masakra rob to jak najszybciej bo sie moze okazac ze pol podlogi nie masz
Malował ktoś z was coś strukturą firmy boll ? Mam w zderzaku z tyłu dziurę po haku lecz zakryłem ją kawałkiem plastiku z dokładki i dziury nie ma , jednak widać że jest tam modzone . Chciałbym to psiknąć tą strukturą ale nie wiem czy czarny plastik na zderzaku po pomalowaniu będzie się różnił od reszty ?
Silnik: ASZ+ Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Mar 2012 Posty: 386 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2013-03-11, 19:36
lavirant napisał/a:
Chciałbym to psiknąć tą strukturą ale nie wiem czy czarny plastik na zderzaku po pomalowaniu będzie się różnił od reszty ?
To samo nigdy nie będzie. Struktury używałem jak robiłem smokedy, to maznąłem obudowę lampy od zewnątrz. Możesz maznąć mały kawałek plastiku zderzaka i sam ocenisz, ale ja bym spróbował najpierw jakimś dobrym nabłyszczaczem do zderzaków.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum