Silnik: AFN++ Pomógł: 34 razy Wiek: 42 Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 1736 Skąd: Warka
Wysłany: 2013-03-24, 21:11
Koszt wklejenia szyby to ok 100zł za samą usługę, a szybę bez problemu dostaniesz w używce myślę że koszt 50-100zł. Jeśli nie masz doświadczenia w tym, to ja odradzam samodzielne wklejanie, żeby nie pękła znowu lub nie przeciekało. Zorientój się w warsztacie zajmójącym się wymianą szyb, lub u jakiegoś blachrza/lakiernika
Silnik: w komorze Pomógł: 25 razy Wiek: 37 Dołączył: 06 Kwi 2008 Posty: 2784 Skąd: Z Mazowsza
Wysłany: 2013-03-24, 22:17
z tyłu jest uszczelka koszt nowej dostepnej tylko w aso które sprowadza ją z niemcowni i czeka się około miesiaca to 350zł sam sprowadzałem do siebie ale to tylko moja zachcianka bo stara była poparciała na rogach....uszczelke starą bez problemu się odzyska przy wycinaniu nożem do szyb....
Przypadki chodzą po ludziach . Nowa szyba już kupiona , jutro idzie do wstawienia . Nie wiem czy zostawić 3 stop ponieważ stara szyba miała specjalny czarny kolor w tym miejscu , nowa niestety nie ma : )
Auto stoi juz na gwincie, póki co jest z -5cm. Usilnie ale bezskutecznie poszukuje opon do przodu przez co nie moge zmontowac kół.
Pytanie na temat rantów : zaklepać czy wyciąć ? Wyczytałem że wycięcie osłabi budę . Pomożecie ?
gdzie to wyczytałeś? Ja swoje wyciąłem a w zasadzie zeszlifowałem tarczą listkową prawie do zera,no może ze 2mm zostało i nic się nie dzieje Miejsce szlifowania zabezpiecz gumą na pędzel,taką co się daje na łączenia blach.
gdzie to wyczytałeś? Ja swoje wyciąłem a w zasadzie zeszlifowałem tarczą listkową prawie do zera,no może ze 2mm zostało i nic się nie dzieje Miejsce szlifowania zabezpiecz gumą na pędzel,taką co się daje na łączenia blach.
dokładnie jak pisze slaw z tym osłabieniem budy to bzdura jak nic ...
jeśli nie ma potrzeby wycianania (wąskie koło) to zaklep ładnie, tylko przed zaklepaniem wyczyść to wszystko i po zaklepaniu zakonserwuj
_________________ Spełniaj marzenia, bo życie jest krótkie.
Kruchy69 Już prawie mieszkam w Ventce Octavia, Vento
Silnik: z turbo Pomógł: 20 razy Wiek: 32 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 1588 Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-05-07, 20:17
robi robotke. Kolor fel dobrany idealnie pod pod kolor lakieru. muchomorek165, ja mam jakies amorki na przód, leza w garazu. Jesli Ci sie nie spieszy to zajrze tam do nich na weekendzie.
Wycinał ktoś może katalizator w tdi ? Wyczytałem na forum golfa, że to korzystny zabieg dla aut z przebiegiem >200tyś . a moje vento wyhulało już ponad 300tyś . Jakieś pozytywne efekty , negatywne ? Słyszałem również, że można dobrze przyciąć : )
Silnik: z turbo Pomógł: 20 razy Wiek: 32 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 1588 Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-05-11, 12:00
Ja w tamtym tygodniu przeprowadziłem taka operacje, z tym ze ja wywalilem tez srodkowy tłumik, a zamiast kata wsadziłem strumienice. Efekt? Dupohamownia odczuła różnice na doś spory plus, bo nie spodziewałem sie zadnej różnicy. A ile można przyciać? Nie wiem, jeszcze nie sprzedałem.
Silnik: 1.8 GLX Pomógł: 29 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Kwi 2012 Posty: 2825 Skąd: Zielona Gora
Wysłany: 2013-05-11, 15:34
Zabieg napewno korzystny z tym ze autko bedzie glosniej chodzic, nie wiele ale zawsze, jesli masz znajomego na SKP zapodaj mu przelot z kwasiaka, jesli chodzi o cene jesli jest pelny to dostaniesz jakies 180-200zl
Wysłany: 2013-05-11, 16:27
Gdy jest turbo to wiele głosniej nie bedzie chodził, turbo mocno wycisza silnik. Myśle ze gdybym nie zakladal wiekszych rurek w koncowym wydechu to nie byłoby różnicy. Aha, i co jeszcze zauwazyłem po zrobieniu wydechu to to, ze gdy sie go zdusi do niższych obrotów to juz nim tak nie trzesie i zyskał na elastycznosci.
Uchodzi mi powietrze z jednej felgi z tyłu ( 195/45 9J ) nankang . Powietrze ucieka na łączeniu felgi z oponą w jednym miejscu . Gdy przycisne tam oponę , leci szybciej . Pompowałem wczoraj na 3,3 bara to trzymało , dziś znowu ucieka . Jak rozwiązać ten problem . Zaznacze że przez tydzień nie było w ogóle problemu .
ja bym pojechał do wulkanizacji i powiedział że powietrze tam ucieka i powinni to zorbić od ręki zdejmą oponę nasmarują od nowa całą oponę i powinno być git,chyba że gdzieś jest przecięta to już gorzej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum