Pech dziś trafił Vento przy 80km/h zablokowało mi prawe tylne koło. Łożysko się rozsypało do warsztatu dojechałem ale tak sie zapiekła bieżnia na czopie żę rozcinać trzeba było. Wyjęcie resztek łozyska graniczyło z cudem ośka jak dojechałem to aż fioletowa była ale lepsze to niz laweta:(
I nikt nie potrafił mi wytłumaczyć jakim cudem miesieczne łożysko FEBI tak sie popsuło.
Kto ma całą ośkę tylną prawą pisać.
A dziś dostałem nowy alternator i rozrusznik Chociaż to dobre.
A bym zapomniał dziś sie dowiedziałem, że rozstaw kól z prawej od lewej strony rózni sie o 1cm tzn z lewej jest mniej. I dlatego może ściagać w lewo. A dokładnie odstep pomiedzy srodkiem przedniego a tylnego koła
Silnik: AFN++ Pomógł: 34 razy Wiek: 42 Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 1736 Skąd: Warka
Wysłany: 2013-06-04, 23:08
Co do czopu pisaty to nie kupój używki bo to nie jest majątek, a stary może być poddarty pod bieżnią łożyska i będziesz miał problem, kup np takie coś http://allegro.pl/czop-ty...270900062.html.
Jeśli rzeczywiście masz taką rozbierzność w geometri to można z tego wnioskować że Twoje auto ma za sobą jakąś burzliwą przeszłość
Zabka na podkladce nie było więc możliwe. Teraz już złożone dziś przetestowane 500km trasa. Wszystko dobrze.Tak się zastanawiam Czy czop/oska się nie skrzywila i z tad ta różnica w rozstawie.
Dzieki kaszpirowi (job) ale raczej drugi raz by się nie pisał na wymianę Ventka ma teraz zwrotnice, zaciski, tarcze wentylowane 256mm z TDI
Jak się okazało końcówki drążków kierowniczych do wymiany, sworznie też no i zbieżność. Auto jeżdzi super hamuje jeszcze jakieś porządne klocki muszę kupić bo chwilowo jakiś wynalazek, wszystko na szybko było składane.
Co najgorzsze oslone przegubu trzeba wymienic, ale jak zdjac przegub z półosi??? Nie ma żadnego zedgera podobno się wybija.
Wymieniony alternator na 90A a miałem 75A i uchwyt od benzyny teraz tylko jeszcze uchwyt z napinaczem muszę dostać.
No i wtopa była z rozrusznikiem okazał się uszkodzony co kupiłem, mój sie przycina ciepły ale ten co kupiłem nawet nie myśli żeby sie obrucić:(
Hmmm zwrotnice teraz mam od TDI a były od TD po wymianie lekko kierownica w prawo się ustawia by jechać prosto a wczesniej mialem ja równo. Drązki muszę kupić ale czy są inne do TDI????
Silnik: AFN++ Pomógł: 34 razy Wiek: 42 Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 1736 Skąd: Warka
Wysłany: 2013-06-09, 12:37
Jedź na geometrię, ale jak powymieniasz te końcówki i sfożnie dopiero, to kiera wróci na swoje położenie. A co do osłomy przegubu to musisz go zbić, tylko uważej żeby nie wyrwać przegubu wewnętrzenego, jak będziesz to robił.
Kruchy69 Już prawie mieszkam w Ventce Octavia, Vento
Silnik: z turbo Pomógł: 20 razy Wiek: 32 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 1588 Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-06-09, 21:08
kolcki RH nie sa najgorsze, ale strasznie duzo trocin. TRW albo ATE. Co do koncówek itp, to szukaj tych 3 firm co napisałem paweł. NIe kupuj mooga, bo to kopa straszna.
TRW tez ma serie tzn lepsze i gorsze?
I jak je rozróżnić?
Jak zdjac przegub zewnetrzny lewy, potrzebuje wymienic gumowa oslone bo pekla. Podobno sie wybija go ale wole dopytac. Bo zadnego zedgera na zewnatrz nie ma.
przesadzaja troche ludzie z tymi firmami i cenami ja kiedys do opla kupywalem tarcze po 50 zł szt, (zadnej znanej firmy) w sklepie i zadnych problemow nie bylo, jezdzily u mnie dwa lata a potem sprzedalem auto i podejrzewam ze ktos kolejne 2 lata pojezdzil. tak samo ok 2 lat temu na aukcji kupilem regulator cisnienia do venciaka nowy za 70 zl z kurierem gdzie w sklepach chcieli ponad 200 zł za to, normalnie smiech na sali
wracajac do przegubu niech ktos dobrze trzyma a ty stuknij i powinno elegancko zejsc...
_________________ FIAT CC -> OPEL VECTRA A ->VW VENTO -> VW GOLF MK2
pawlunio1987,
Prawda jest taka że jak sie trafi, czasem bywa tak ze jakaś firma produkuje dla drugiej produkt i w tej tanszej firmie kosztuje 50zł a tej juz z firmowym logiem 100zł:)
Zawsze się może trafić nawet w dobrej firmy felerna część.
Silnik: ASZ+ Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Mar 2012 Posty: 386 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2013-07-02, 17:01
muchomorek165 napisał/a:
Tak się zastanawiam jak to wypolerowac ?
Jedziesz więc papierami przykładowo: 180-400-600-800-1000-1200-2000-2500 i każdym jedziesz bardzo dokładnie, BEZ ruchów kolistych, tylko i wyłącznie na zmianę wzdłuż i w poprzek Zależnie od stanu rurki wybierasz początkowy papier, niekoniecznie taki gruby jak podałem. Papierki oczywiście wodne. Po papierze 2500 będziesz miał już lekkie lustro. Teraz pasta: mechanicznie - pasta PP-30 + filc na wiertarce lub ręcznie - Autosol Metal (najlepiej jedno i drugie ). No chyba, że masz w naprawdę dobrym stanie rurkę to możesz spróbować odświeżyć samymi pastami, bez papierów i zobaczysz czy cię to satysfakcjonuje. No i tyle, nie zniechęcaj się, bo kwasiak twardym jest, na zachętę mogę dać ci fotę efektu końcowego
Powiem kwasiak nówka dopiero rozdziewiczana w bardzo dobrym stanie, delikatne naloty od mycia, nawet w niektórych miejscach się swieci.
Mały problem bo wspawałem 40cm rury 70mm kawałek do polerowania bedzie. Spróbuje samymi pastami chwilowo, moze się uda. Jak nie zaprosze wszystkich z forum na piwo i bedzie polerowanie (Jedno piwo )
Dodatkowym utrudnieniem jest to że tłumik juz na aucie
Silnik: ASZ+ Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Mar 2012 Posty: 386 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2013-07-02, 17:21
Ale chyba całe 40 cm nie wystaje za zderzak? Poleruj tylko tyle co widać + lekki zapas, nikt ci nie będzie klęczał przy tłumiku i patrzył ile tam wypolerowane jest Mi to zajęło jakoś jeden wieczór, ale robiłem pierwszy raz i próbowałem wszystkim co mam w garażu Ostatnio u kumpla taki sam kran bodajże w godzinkę był zrobiony
Jeśli dobry stan to tak jak pisałem same pasty, ewentualnie możesz przejechać np. tylko papierami 1500-2000-2500 i dopiero pasta i zobaczysz jaki efekt. Niestety czasami trzeba metodą prób i błędów, ale generalnie chyba wiesz o co chodzi
Chyba faktycznie 40cm to była by lekka przesada. Wystaje może z 6-7cm za zderzak . Po godzinie polerowania wygląda już lepiej ale tylko pastami było robione muszę papiery kupić a na mokro polerowac ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum