O proszę, kolejny bardzo ładny ventyl na forum zawitał Podoba mi się kolorek, i co do tych zmian to bym za dużo nie zmieniał, jedynie lepsza felga i niżej. A i masz boski środek! Nie chcesz się pozbyć?
Silnik: AFN++ Pomógł: 34 razy Wiek: 42 Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 1736 Skąd: Warka
Wysłany: 2014-01-01, 15:25
Witać nowego brata na forum. Ładna sztuka dołączyła do naszego grona . Uważam, że moda na lampy clear już trochę minęła, ale w tym setupie nadal mi sie podoba. Jak koledzy piszą niżej go będzie git.
Silnik: AFN++ Pomógł: 34 razy Wiek: 42 Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 1736 Skąd: Warka
Wysłany: 2014-01-01, 17:08
Zakładaj gwint, wtedy można zejść nisko i masz możliwość regulacji. A co więcej na gwincie zyskasz trochę na komforcie w porównaniu do kitu obniżającego. Jeśli chodzi o oponki to zależy czy chcesz mieć naciąg i jaki (duży, czy mały) ja na taką felgę mam założone 195/45/16" i naciąg jest symboliczny, trochę większy uzyskasz na 195/40/16" a jak chcesz mieć naciąg na maxa to 175 lub165, ale to raczej nie nadaje się do codziennej jazdy i przy większych mocach nie masz trakcji. Zapraszam do lektury mojego tematu http://forum.vwvento.org/...12340&start=420 tam znajdziesz zdjęcia kół za takimi parametrami jak podałeś, aktualnie z dystansem 20mm na tyle.
Dokładnie jak pisze wojtas83, jak robisz sporo kilometrów to daj 195/45 dla świętego spokoju a jak nie to dawaj 195/40. Według mnie idealna opona na 7,5j, zwłaszcza że mocy pewnie przybędzie. Takie 165 mocy na asfalt nie przeniesie ale i w drugą stronę też szalu nie ma, sunie się jak na łyżwach w awaryjnych sytuacjach. Co do lamp to ja bym nie zmieniał, fajnie się z kolorem komponują
Ostatnio zmieniony przez tom cio 2014-01-01, 17:52, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum