Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2013-09-29, 21:57
No to jest git.....gorzej jakbyś notował wzrost, sugerowałoby to na ubogą mieszankę (uszkadzającą silnik).....w tedy komp mógłby wyłapywać to z sondy i starałby się wydłużyć czasy wtrysku na benzynie by wzbogacić mieszankę, co skutkowałoby wzrostem spalania beny na mfa, ale to tylko teoretycznie bo przecież beny nie palisz.
oraz wpadła nowa wkładka K&N 33-2125 (filtr powietrza) wraz z zestawem do czyszczenia i nasączania
miało być także nowe koło na przyszły sezon, ale nie pykło
obecne koło jakby ktoś był zainteresowany to jest na sprzedaż, za kilka dni wystawię ogłoszenie
_________________ Spełniaj marzenia, bo życie jest krótkie.
no właśnie myślałem nad smokedem i to będę czynił w połowie stycznia gdzieś, oraz do tego na tył wlecą ledy http://allegro.pl/lampy-t...3760415109.html do tego reszta auta oświetlona będzie w ledach
i trzeba bedzie coś z wydechem modzić żeby to zagrzmiało troche
Ostatnio zmieniony przez zeniTh 2013-12-26, 16:25, w całości zmieniany 2 razy
zeniTh, - minęło ju trochę czasu od zakupu wiec zapytam teraz jak oceniasz auto z tym silnikiem i ile tak szczerza pali bestia ? zawsze chciałem mieć audi
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
nie zamieniłbym już pewnie na żadnego VW
spalanie, dojazd do pracy ok 30 km w jedną stronę spalanie ok 13l
jeżdzi się elegancko, jakbym miał teraz kupić coś innego to pewnie to samo tylko z silnikiem 4,2 a zmieniać markę to pewnie jako zabawkę kupić subaru imprezę
Silnik: od kosiarki Pomógł: 8 razy Wiek: 38 Dołączył: 01 Paź 2009 Posty: 438 Skąd: lublin
Wysłany: 2014-01-28, 18:33
Taką rozpórkę montowałem ostatnio u siebie w a4. Zmian jakiś wielkich nie odczułem, może przez to, że zima. Dolna też niebawem powinna być. Co do Twoich zamiarów na koła 19" i gwint - ja bym się nie odważył
hose, gwint już jest na aucie prawie miesiąc, bo pękła mi z tyłu sprężyna i co najśmieszniejsze po 3 dniowym postoju w garażu ;D
dobrze że gwint już miałem w domu to założyłem, jeździ się rewelacyjnie, żaden TA techniź czy mts mi takiej frajdy nie da ;P
a tak się bawiłem w ostatnią niedziele, wiem wiem przegub stuka, zaczął kilka dni temu i jeszcze tego nie ogarnąłem
BTW, na jednym z filmów widać TIRa z naczepą, w niedziele po godz 22 przyjechałem jeszcze raz w to miejsce się pobawić i goście nie mogli nim wyjechać bo mu pokrzyzowało naczepę, to zapiąłem go na pas transportowy i wydarłem na samą drogę główną tam w prawo przez ten most ;D kierowca TIRa był w ciężkim szoku ale odwdzięczył się 50 zł ;p kolega nagrywał film, ale mu telefon nie zapisał z czego jestem bardzo niezadowolony ;/ bo byłby mega film !
mały aktual bo zakupiłem kółka, niby miałem kupować coś z ori audi, w zamiarze były koła z Q5, ale udało się wychaczyć po taniości koła z bmw x5 i teraz będziem walczyć żeby upchnąć to w nadkola i zrobić tak żeby można było jeździć ze spokojną głową z dwoma szerokościami kół bo będzie 9J i 10J
a koła to oklepane już wszędzie Borbet BMW Styling 63, 19", przód: 9J, tył:10J
mała przymiarka
do tego dojdą dystanse zmieniające rozstaw prawdopodobnie 18mm z centrowaniem i oponki 225/35/19 zapewne nowe nankangi
z dodatkowych rzeczy to kupiłem kiedyś mały gadżet jakim jest moduł komfortu inteligentne kierunki
sezon letni u mnie i u młodego dziś został otwarty
koła założone, odmalowane z nowymi oponami nankang ns2 225/35/19 wszystkie 4 takie same, spasowane tak o, w trakcie sezonu jeszcze będziemy lepiej kręcić gwintem dystanse mam z centrowaniem, grubość 15mm, śruby żeby nie wystawały zostały trochę stoczone, oczywiście zrobił mi to już gość u którego robiłem adaptery, jakby ktoś potrzebował to polecam (można go znaleźć na forum vwzone)
wcześniej raczej jakiś modów nie przeprowadzałem, prócz wymiany oleju i łożyska z przodu to chyba tyle
po niedzieli dociera do mnie blenda poliftowa US i tylne lampy poliftowe i zabieram się za smoked przenich lamp
up !
poliftowa hameryka już na aucie, do tego doszła polska kwadratowa tablica + dobrej jakości oświetlenie led tablicy rej. + końcówki wydechów z nierdzewki fi 70mm skierowane w dół jak w 2,5 tdi/allroad
plan najbliższy na tył to lotka z RS6 oraz zderzak z PDC a do tego w planach w niedalekiej przyszłości jeszcze listwy drzwi z allroada
sorki za jakośc zdjęć, zdjęcia będą lepsze jak będzie co pokazywać :prosze:
wziąłem się w końcu za smoked przednich lamp i wyszedł mi z tego bixenon ;D od razu jak miałem przód zdarty to pomalowałem przedni zderzak bo był pociorgany i wrzuciłem nowe listewki pod lampy bo stare już się nie nadawały do niczego
soczewki bixenon z tiguana 2007 rok, odbłysniki w rewelacyjnym stanie, w porównaniu do moich 16 letnich w byłych soczewkach to niebo a ziemia, doszły do tego nowe żarniki M-tech i teraz w nocy coś świeci :prosze:
z drobiazgów wpadły też nowe boczne dymione kierunki i nowe dywaniki do wnętrza bo stare były w kiepskim stanie, a także przyciemniłem miejsce wstecznego w tylnych lampach lekko czarną folią żeby pasowało do ciemnego auta bo za bardzo się świeciło
po niedzieli, kręce jeszcze tył gwint w dół bo japa jest i jadę na geometrię
mam nadzieję że przed dynówką uda mi się jeszcze ogarnąć lakier
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum