Dokładnie co jest zrobione to: wtryski 0,216 pompa wróciła 10 na zwiększonym ciśnieniu (daje lepiej niż 11) kolektor dolotowy wydechowy AWX, turbinka już na pokładzie i soft pod WG a pod VNT się robi
Z fmicem musze zaczekać. Może uda się polatać na serii. Chcemy wyciągnąć jak najwięcej się da.
A tak jak pisze Aezmo, oczywiście chciałem turbo od ARL ale ono ma sespolony kolektor razem z turbem i niestety musial bym robić hybrydę a tego nie chciałem
A BRD tom cio, to jednak kkk i też do końca nie jestem do niej przekonany.
Z resztą szczerze wam powiem że tak piszą na forach jak to jest nie wiadomo jak duzo roboty a mi zajeło wlozenie turbawki podlączenie wszystkiego i wyspawanie wydechu około 7 godzin, a przyznam się ze robilem to pierwszy raz. Tak że nie trzyma mnie nic zeby zmienić turbo na inne jeżeli to się wysra
jak najbardziej,czytaj,czytaj i wyciągaj wnioski.Ja tak robiłem,ci co mnie znają wiedzą że zanim coś zrobię drążę temat do bólu,aby nie powielać błędów i awaryjność mojej ventki mimo wieku jest znikoma,bo wszelkie zmiany były robione z głową.A uwierz mi że nogę mam ciężką i ventka nie ma lekko ze mną.Jak masz pompę 11 to zapodaj BRD i ciesz się mocą,tylko nie przeginaj a odwdzięczy Ci się bezawaryjnością
slaw71, wlożyłem z powrotem 10 mm bo 11 coś kulala i zwiekszyłem cisnienie w pompie jak sie okazało po logach jest ona teraz sprawniejsza niż 11. Pozatym GT1749VA już na pokładzie czekam tylko na kości z programem. Ustawiamy 1,35bar lub 1,45 (będzie kilka opcji w jednym programie, zmiana poprzez logowanie) zobaczymy jak bedzie sie odpychał a uwierz mi ja tez mam bardzo ciężką nogę i az się dziwię że Ventyl otrzymuje kroku Wiadomo nie ma żeczy niezniszczalnych i jak cos sie psuje to staram sie wymieniać na cześci z wyższej półki a nie jednokrotnie zamawiam części w ASO Jaką moc masz aktualnie? Aż jestem ciekaw ile da rade u mnie wykrzesać
Nie wiem czy to fatum czy też nie ale po wlożeniu kości i wysterowaniu turbawki pękł w niej wałek i po stronie gorącej wirnik lata jak żyd po pustym sklepie chyba to znak że ten silnik potrzebuje czegoś więcej
Silnik: ASZ+ Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Mar 2012 Posty: 386 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2015-04-30, 23:58
Może trafiłeś na jakiegoś gruza, że się tak szybko wysypał. Wbrew pozorom te turbiny sporo znoszą, u kumpla w pashicie przez ponad tydzień latała na 1,9 bara, bo nie było czasu korekty zrobić Bo rozumiem, że program zrobił ci ktoś kumaty
TT600, program był totalna seria i sie wysypała. Trzymala Ciśnienie 1,35 a poźniej skoczylo do 1.7 nagle brak mocy, i zaczelo pierdzieć, myslalem ze dolot rozwalilo a pewnie wirnik od wydechu już wtedy się wygiał. Poleciala do Turbo bogdana i zrobi hybrydę z niej tylko teraz pytanie do slaw71, chcę zrobić na walku i stronie gorącej z ARL a stronę zimną z czego będzie najlepiej żeby w miarę szybko wstawała i nie było dużego laga?
No niestety,kolego nie pomogę co do hybryd.Z nimi to jak z loterią,jedna będzie bezawaryjna,a druga się wysypie,lub będzie miała laga.Też kiedyś rozpatrywałem możliwość wstawienia hybrydy,ale stanęło na BRD i nie żałuję.Jeśli szukasz coś o hybrydach to na forum vwgolf.pl będzie tego sporo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum