Wysłany: 2015-12-22, 19:02 nieciekawy stan cylindrów
Witam,
Panowie dziś po zdemontowaniu głowicy przyjrzałem się stanowi cylindrów, są na nich dziwne ślady, większe na 2 sztukach, jak to oceniacie ? tak być może czy jednak już szrot ? dodam że silnik puszczał olej do wody co wstępnie "specjaliście " zgonili na pęknięta głowicę lub filtr oleju skrzyni biegów. Dodam że nie jest to nalot lecz delikatne wżery, myślę że maks 0,7 mm
_________________ Kiedy znajdziemy się na zakręcie ?!
REDUKCJA, BUT I ODCIĘCIE
Silnik: 1.8 GLX Pomógł: 29 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Kwi 2012 Posty: 2825 Skąd: Zielona Gora
Wysłany: 2015-12-22, 21:14
No troche dziwne te ryski, trzebabylo sprawdzic cisnienie sprezania przed rozebraniem, jesli sa to wzery to ratuje Cie tulejowanie i dobieranie wiekszych pierscieni no chyba ze sa zbyt glebokie albo jest to poprstu pekniecie no to juz szrot, osobiscie szukalbym innej glowicy, pozatym zawsze mozesz ja oddac to Ci sprawdza szczelnosc ewntualnie przeswietla
Silnik: AFN++ Pomógł: 34 razy Wiek: 42 Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 1736 Skąd: Warka
Wysłany: 2015-12-22, 22:02
Dokładnie jak mówi vwjanekvento, trzeba było sprawdzić ciśnienie na cylindrach zanim porozbierałeś. A teraz daj głowicę do sprawdzenia szczelności i przyjrzyj się dokładnie czy uszczelka nie dawała przetoki oleju z kanału olejowego do wodnego. Jeśli w tych przypadkach będzie oki to kup drugi dół bo koszty będą raczej wysokie zrobić tulejowanie i honowanie cylindrów, nowe tłoki, pierścienie itd.
wcześniej pacjent bo pokazaniu się oleju w zbiorniczku wyrównawczym zmienił uszczelkę pod głowicą, i efekt pozostał plus gotowanie się momentalne wody.
Jeśli głowica będzie ok to dół radzicie zmieniać ? ciężko będzie mi znaleźć ABA ;/
_________________ Kiedy znajdziemy się na zakręcie ?!
REDUKCJA, BUT I ODCIĘCIE
majkel00230, specjalnie dla Ciebie mam takowe aba Głowica zwalona, blok zero progu, gładzie gites A tak poza tym to ADY i AGG ma ten sam dół co ABA chyba, nie wiem tylko czy nie różnią się jednym kanałem olejowym przy głowicy bo coś mi świta tylko nie jestem pewien.
Dokładnie, odkręciłem głowicę żeby sprawdzić stan silnika czy jest sens cokolwiek z nim robić, okazało się, że jest bdb. Na liczniku było około 115tyś mil z tego co pamiętam także dopiero dotarty
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum