_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Kruchy69 Już prawie mieszkam w Ventce Octavia, Vento
Silnik: z turbo Pomógł: 20 razy Wiek: 32 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 1588 Skąd: Lublin
A co to za problem? Calego Ventyla do golej blachy rozbieralem w 1 dzien Potem drugi dzien poskladanie i na zlom.
W sumie przy takiej operacji jaka tu widac to najgorzej spasowac przedni pas zeby otwory pod sruby pasowaly do podluznic, ktore sa wygiete. Jak przedni pas spasuje to juz mozna skladac
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Ja mam z przodu na dachu. Czy mam wymieniany dach? hehe W dodatku antenę założyłem sobie z Mercedesa 190
Odnośnie auta z linku, czy aut z linków. Czy ten sam, tego nie wiem. Może tak, może nie.
Dziwi mnie, że w ogłoszeniu nie jest pokazany przód. Pewnie nie ma czego pokazywać...
Za to tył, to już temat na dobrą powieść historyczną. W szkole zawsze czytałem streszczenia, więc i tutaj historię tyłu auta chciałbym streścić w dwóch zdaniach.
Wygląda, jakby fadroma w bagażniku kiedyś zaparkowała, lub ewentualnie tir, który ewidentnie musiał być przeładowany.
Tył jest na prawdę koszmarny i na bank w bagażniku po pierwszych deszczach można zakładać hodowlany staw karpia.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2013-02-20, 17:41
Luqua napisał/a:
Ja mam z przodu na dachu. Czy mam wymieniany dach?
A czy ja piszę o Twoim aucie czy o autach z linku
Ale to nie są te same auta, różnią się otarciami i stopniem korozji....np korozja na "poskładanym" u dołu lewego,przedniego błotnika i obok na progu, której rozbity nagle nie ma. Tak samo otarcie na lewym tylnym błotniku. No i po co ktoś miałby nagle wiercić dziurę w dachu i dorabiać antenę składając auto do kupy jak również nie usuwać korozji, która nagle w miesiąc wyskoczyła
oba auta są z tych samych okolic, prawdopodobnie ten z drugiego linku jest tylko dawcą części dla pierwszego. można gdybać cały wieczór, najlepiej jednak zobaczyć na żywo
Silnik: 1,9 TD 75KM Pomógł: 9 razy Dołączył: 16 Sie 2011 Posty: 308 Skąd: Bunzlau
Wysłany: 2013-02-20, 20:11
Zobaczcie jak bagażnik się ładnie domyka (2 foto):D trzeba wiercić dziury w podłodze, żeby nie było basenu we bagolu poza tym przy lewym przednim kole rudy aż mlaszcze przypuszczam, że po włożeniu lewarka, wychodzi kolo nogi kierowcy
_________________ pierwszy mój VW ;-)
Ostatnio zmieniony przez Radex 2013-02-20, 20:13, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2013-02-20, 20:46
To nie rysa tylko naklejka z wersji atlantis czy jakoś tak.....to samo jest na drugich drzwiach i klapie.
No to ktoś mi powie czemu nagle na poskładanym aucie znalazła się antena na dachu i próg przy przednim lewym błotniku skorodował Przecież to poskładane auto ma 5 razy więcej rdzy niz rozbitek. Jak znajdę jutro czas to zadzwonię pod ogłoszenie z rozbitkiem i zapytam o silnik....ciekawe czy będzie taki sam.
Wysłany: 2013-02-20, 21:00
Luqua napisał/a:
Sorki, troszkę zbyt dwuznacznie odczytałem to zdanie (w sensie, że każde Vento powinno mieć z tyłu na dachu antenę)
Mają na dachu...z tyłu lub z przodu jak u Ciebie, ale i na tylnej szybie w formie paskow lub jak u mnie obok wewnętrznego lusterka.
Co do szybra, to w powiększeniu na 80% to "poskładane" go nie ma.
Tak czy siak....według mnie bez sensu pchać się w tak podkorodowane auto....za duże koszta i za dużo elementów do malowania....no chyba, że ktos lubi i zrobi to sam...w tedy inna bajka.
Silnik: AFN++ Pomógł: 34 razy Wiek: 42 Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 1736 Skąd: Warka
Wysłany: 2013-02-20, 21:17
Misieq69 napisał/a:
oba auta są z tych samych okolic,
Dobre tak dla informacji to Radom posiada nr rejstracyjne WR oraz WRA, a WOR to jest Ostrów Mazowiecka, więc pisanie że są z tych samych okolic wprowadza kolegę w błąd bo na moje oko to te auta są od siebie oddalone o ok. 200km, chyba że jak w ogłoszeniu rozbitek był w Warszawie więc ta odległość zmniejsza się do 100km.
Co do głównego wątku to na moje oko są to dwa różne samochody
no chyba, że ktos lubi i zrobi to sam...w tedy inna bajka.
I tak koszty urosną do tego stopnia, że samochód osiągnie wartość rynkową, choć kupiony w cenie złomu. Jak człowiek sam sobie mula w swojej kanciapce to dochodzi do wniosku, że przecież robi dla siebie i chce zrobić dobrze. W pewnym momencie leje na tanie zamienniki bo są o kant ... i za chwilę budzi się z ręką w nocniku po po podliczeniu, że to pas, to lampa, to gówno to trzaska i wpierdzielił 3,5k
Przerabiałem temat na własnej skórze.
Dobre tak dla informacji to Radom posiada nr rejstracyjne WR oraz WRA, a WOR to jest Ostrów Mazowiecka, więc pisanie że są z tych samych okolic wprowadza kolegę w błąd bo na moje oko to te auta są od siebie oddalone o ok. 200km, chyba że jak w ogłoszeniu rozbitek był w Warszawie więc ta odległość zmniejsza się do 100km.
Co do głównego wątku to na moje oko są to dwa różne samochody
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum