Wysłany: 2012-08-17, 15:43 My Ventroll by lysyfm >>
Witam
Pochwalę się w końcu, jako że jeszcze tu nie szalałem z tematami.
Vento kupione w marcu b.r. od Niemca lubiącego turecką muzykę z kaset magnetofonowych
1.9 TDI AHU 90 ps
1997 GLX
ABS, 4x airbag, 4x elektryczne szyby, climatronic, podgrzewane fotele
222 tys km
Zdjęcia zrobione po zakupie:
Mój aparat w telefonie trochę nie zna się na kolorach i trochę lipnie oddaje prawdziwy koloryt
Zdjęcia po małych modach:
Felgi RH AD CUP 7,5J/R16, opony Nankang NS2 195/45/R16
Wymieniłem nakładkę listwy progu na oryginalną, niepopękaną
Pare naklejek na małą szybę w drzwiach (muszę je usunąć bo kaszana)
Mały sprzęt Audio (Radio, sub, wzmacniacz, kondensator)
FOTKI:
I znowu zdjęcia z mojego telefonu :
PLANY:
Gwint MTS TECHNIK (jakikolwiek)
Polerka rantów, środek felgi na czarno
Zmiana opon (zależy od tego czy będę musiał nim jeździć do pracy (195/40/R16 albo 165/40/R16 )
Przyciemnienie przednich lamp
Ciemne halogeny i kierunki typ clear
Poliuretany przód + tył
Rozpórka przednia górna+dolna, górna tylna
Jakaś fajna użytkowa zabudowa bagażnika + wygłuszenie drzwi i jakieś konkretne głośniczki
Szeroka dokładka przód
Narazie tak skromnie poleciałem
A jak życie sypnie pieniądzem:
W miarę szybki air ride
Środek brązowy welur lub skóra
Jakiś ciekawy lakier w czerwonym kolorze
co to za kolor pierwsze widze taki w vento bylo malowane
auto z 97r a taka ma dziurę pod pedałem sprzęgła
czemu masz tak dużo plynu w zbiorniczku wyrównawczym
mam nadzieje ze dobrze trafiles z tym vento bo ten wpis źle wróży
lysyfm napisał/a:
Vento kupione w marcu b.r. od Niemca lubiącego turecką muzykę
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Możliwe że było malowane, choć bankowo nie było trzaśnięte (braciszek miał 1.9TD 1995 z takim samym kolorem)
Dziury tam żadnej nie zauważyłem, żadnego wgłębienia, tylko zjedzony dywanik.
A i płyn zdoiłem bo faktycznie było go zbyt dużo
Ostatnio zmieniony przez lysyfm 2012-08-17, 16:07, w całości zmieniany 1 raz
Wypas niezły, nie ma co
Wywal tego grzmota z bagażnika i zrób sobie fajną zabudowę w koło zapasowe - extra rozwiązanie, sam taką posiadam i jestem mega zadowolony, bo nic mi miejsca nie zajmuje i nie muszę bez przerwy tej kolumbryny wkładać i wyciągać. A czerwony kolor ma tendencję do płowienia, sam to przechodziłem. To dlatego taki chuyowy ten czerwony
myślę o jakiejś zabudowie bocznej. I tak ogrom tego bagażnika nie jest mi aż na tyle potrzebny.
Kruchy69 Już prawie mieszkam w Ventce Octavia, Vento
Silnik: z turbo Pomógł: 20 razy Wiek: 32 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 1588 Skąd: Lublin
Wysłany: 2012-08-17, 22:42
sebastian napisał/a:
w koło zapasowe
seba, nie zapominaj ze tu jest dojazdówka wiec głosnik o srednicy 16 cm by tam dawał rade ja mam boczna i jest zadowolony w chuk. ładnie gra i bagol nie stracił bardzo na pojemnosci
lysyfm, zrób zdjęcie wlepy z wyposażeniem, modelem silnika i kolorem. Gdzieś w bagażniku pod wykładziną powinna być. Też jestem ciekawy co to za kod lakieru
zaraz muszę spadać do pracy, rano ogarnę zdjęcie wlepy i wrzucę. Jeszcze pytanko offtop, ktoś może śmiga kołem 7,5J/R16 na 195/40/R16? Da się w miarę jeździć? Rant dużo wystaje poza oponkę?
zaraz muszę spadać do pracy, rano ogarnę zdjęcie wlepy i wrzucę. Jeszcze pytanko offtop, ktoś może śmiga kołem 7,5J/R16 na 195/40/R16? Da się w miarę jeździć? Rant dużo wystaje poza oponkę?
czyli zjadliwy profil...
naklejka w bagażniku jest brudna i tłusta
odczytałem tylko to:
<kod kreskowy>
<kod kreskowy>
<moj VIN> AHU
<kod kreskowy>
1H2434 VENTO GLX TDI TDI 5G
ASD LP36 DM 66 KW AHU
Wszystko jest ciężko czytelne mogą być byki:/
A tu efekt dzisiejszej nudy:
Mogło być lepiej, ale nie jest źle.
Użyte papiery wodne:
500,600,800,1000,1500,2000
Pasta TEMPO
Ostatnio zmieniony przez lysyfm 2012-08-21, 18:14, w całości zmieniany 1 raz
Pomarańczowe postojówki + obrys w kierunkach czarnych Depo. Gril bez pieczątki z malnietą listewka (a 'la stary typ). Przydymione reflektory no i hokej od vr-a.
Silnik: AFN++ Pomógł: 34 razy Wiek: 42 Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 1736 Skąd: Warka
Wysłany: 2013-02-22, 15:02
lysyfm, zmiany na plus tylko widzę tu jeden problem, EDYCJA POSTÓW, nie pisz jednego pod drugim bo każdy post możesz usunąć lub edytować masz na to 30 min od jego napisania
No i progress taki:
Nowe koło 7,5 i 9J(w środku będę atakował je białym matem), na nie moje stare opony (195/45/R16) :/ troche kupa z tym balonem będzie, ale nie mam hajsu na nowe...
Nowe blachy:
Graty od kolegów z forum już jadą, min. zderzak us przod i blenda blachy US.
Graty od mapeta też jadą (gwint, rozporka gora przod, gora tyl, czarne obrysowki, plasti dip biały mat)
Zrobie zdjęcia jak wszystko poskładam, bo narazie mam remont na chacie :/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum