Silnik: 1,9 diesel Pomógł: 41 razy Wiek: 41 Dołączył: 27 Mar 2009 Posty: 3076 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2012-11-30, 20:54 Fotoradary i inne maszynki do robienia kasy!!
Ponieważ ostatnio pojawiły sie auta Inspektorków z kamerkami, ale znacznie groźniejsze od tego co do tej pory spotykaliśmy na drodze, to postanowiłem zrobić ten temat.
Auta inspektorów są bardzo groźne, robiła to firma w której pracuje, powiem wam, że jako kierowcy mamy $*^%*&%( na drodze.
wystarczy zeby zrobili mandaty wprost proporcjonalne do zarobkow
_________________ FIAT CC -> OPEL VECTRA A ->VW VENTO -> VW GOLF MK2
Kruchy69 Już prawie mieszkam w Ventce Octavia, Vento
Silnik: z turbo Pomógł: 20 razy Wiek: 32 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 1588 Skąd: Lublin
Wysłany: 2012-12-01, 11:44
jak oststnio gdzies przeczytalem, ze itd wypusciolo jednego czy dwa fordy. Zrobilo pare filmikow, wystawili 1020 mandatow, a zatrzyman - 0. No to tutaj najbardziej widac, ze bezpieczenstwo jest najwazniejsze. Teraz sie czlowiek zastanawia, czy aby do niego cos nie przyszlo... :/
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2012-12-01, 17:51
U mnie na lubelszczyźnie już się chyba z tym kręcą, kilka razy słyszałem na CB o nowych fordach z kamerami jak i jednym busie, który nie zatrzymywał tylko nagrywał i cykał fotki.
A wiadomo, że chodzi o kasę. Jakiś czas temu minister (nie wiem czy Boni czy Rosowski) wypowiadał się jakie to wpływy z mandatów będą w 2013 roku....a jeszcze miesiąc mamy do 2013.
Silnik: 3.0 D 136KM Pomógł: 16 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 3004 Skąd: tyle dymu ?!
Wysłany: 2012-12-01, 21:07
tak w tv ostatnio było we wiadomościach pokazywali jak ITD robi fotki i ile potrafią ich zrobic w ciagu 2 godzin. Masakra
Paweł J. napisał/a:
A wiadomo, że chodzi o kasę. Jakiś czas temu minister (nie wiem czy Boni czy Rosowski)
Tak Rostowski nawet na początku tego roku zapowiadał ile to wpływów przyniosą fotoradary a za pół roku narzekał bo jednak kierowcy sie nie dali łapać fotoradarom to w zamian za to teraz wymyślili oto takie wozy. A Najbardziej boli to że chodzi tylko o $$$ a nie o bezpieczeństwo ludzi
_________________ VW Vento 1.9 D 1Y 64 KM
VW Vento 1.9 TD AAZ 75KM +
Mercedes W210 E 300 136 KM
Prawda, tylko wcześniej zrobi ci fotkę, a dopiero później zobaczysz te anteny
Tzn, ze oprocz nagrywania filmu stoja po krzakach i robia zdjecia?
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Silnik: z turbo Pomógł: 20 razy Wiek: 32 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 1588 Skąd: Lublin
Wysłany: 2012-12-02, 10:23
bradley, dokładnie tak.
Mam troche informacji dla chłopaków z lubleskiego. Tak wiec, GITD ma 2 insignie skierowane na drogi ekspresowe, z tego co wiem, one powiedzmy miesiac pojezdza w jednym miejscu i przerzut dalej - no chyba, ze cos nowego kupia.
Nasze wojewodstwo beda okupowały fordy i peugeoty partnery.
To lista wszystkich fordów (niektóre jeszcze nie ustalone skąd są):
WE 574CW - Ford Mondeo - Delegatura Południowo-zachodnia - Wrocław
WE 575CW - Ford Mondeo - Centrum Automatycznego Nadzoru nad Ruchem Drogowym - Warszawa
WE 576CW - Ford Mondeo
WE 577CW - Ford Mondeo - Delegatura Wielkopolska - Poznań
WE 578CW - Ford Mondeo
WE 579CW - Ford Mondeo hatchback - Delegatura Wschodnia - Lublin
WE 580CW - Ford Focus
WE 581CW - Ford Focus - Delegatura Wielkopolska - Poznań
WE 582CW - Ford Focus
WE 583CW - Ford Focus
WE 584CW - Ford Focus
WE 585CW - Ford Focus
WE 586CW - Ford Focus kombi - Delegatura Wschodnia - Lublin
WE 587CW - Ford Focus
WE 588CW - Ford Focus
WE 589CW - Ford Focus
WE 590CW - Ford Mondeo
WE 591CW - Ford Mondeo - Delegatura Północno-zachodnia - Gorzów Wielkopolski
WE 592CW - Ford Mondeo
WE 593CW - Ford Mondeo
WE 594CW - Ford Mondeo
WE 595CW - Ford Focus kombi - Centrum Automatycznego Nadzoru nad Ruchem Drogowym - Warszawa
7 z tych peugetów też ma ten fotoradar (oznakowane, żółciutkie):
WE 202EC - Peugeot Partner
WE 203EC - Peugeot Partner
WE 204EC - Peugeot Partner - Delegatura Wschodnia - Lublin
WE 205EC - Peugeot Partner
WE 206EC - Peugeot Partner
WE 207EC - Peugeot Partner
WE 208EC - Peugeot Partner
WE 209EC - Peugeot Partner
WE 210EC - Peugeot Partner
WE 211EC - Peugeot Partner
WE 212EC - Peugeot Partner - Delegatura Wielkopolska - Poznań
WE 213EC - Peugeot Partner
WE 214EC - Peugeot Partner
WE 215EC - Peugeot Partner
WE 216EC - Peugeot Partner - Delegatura Północna - Bydgoszcz
WE 217EC - Peugeot Partner - Delegatura Południowa - Kraków
WE 218EC - Peugeot Partner
To mam aktualniejsza liste
WE 574CW - Ford Mondeo - granatowy - Delegatura Południowo-zachodnia - Wrocław
WE 575CW - Ford Mondeo - granatowy - Centrum Automatycznego Nadzoru nad Ruchem Drogowym - Warszawa
WE 576CW - Ford Mondeo - czarny - Delegatura Północna - Bydgoszcz
WE 577CW - Ford Mondeo - srebrny - Delegatura Wielkopolska - Poznań
WE 578CW - Ford Mondeo - czarny - Delegatura Śląska - Katowice
WE 579CW - Ford Mondeo - czarny - Delegatura Wschodnia - Lublin
WE 580CW - Ford Focus - srebrny - Delegatura Północno-zachodnia - Gorzów Wielkopolski
WE 581CW - Ford Focus - granatowy - Delegatura Wielkopolska - Poznań
WE 582CW - Ford Focus - czarny - Delegatura Północno-wschodnia - Białystok
WE 583CW - Ford Focus - srebrny - Delegatura Południowo-zachodnia - Wrocław
WE 584CW - Ford Focus - srebrny - Delegatura Północna - Bydgoszcz
WE 585CW - Ford Focus - czarny - Delegatura Śląska - Katowice
WE 586CW - Ford Focus - granatowy - Delegatura Wschodnia - Lublin
WE 587CW - Ford Focus - srebrny - Delegatura Centralna - Łódź
WE 588CW - Ford Focus - czarny - Delegatura Południowo-wschodnia - Rzeszów
WE 589CW - Ford Focus - granatowy - Delegatura Południowa - Kraków
WE 590CW - Ford Mondeo - srebrny - Delegatura Centralna - Łódź
WE 591CW - Ford Mondeo - srebrny - Delegatura Północno-zachodnia - Gorzów Wielkopolski
WE 592CW - Ford Mondeo - czarny - Delegatura Północno-wschodnia - Białystok
WE 593CW - Ford Mondeo - srebrny - Delegatura Południowa - Kraków
WE 594CW - Ford Mondeo - czarny - Delegatura Południowo-wschodnia - Rzeszów
WE 595CW - Ford Focus - czarny - Centrum Automatycznego Nadzoru nad Ruchem Drogowym - Warszawa
WE 214EC - Peugeot Partner - oznakowany żółty - Delegatura Południowo-wschodnia - Rzeszów
WE 215EC - Peugeot Partner - oznakowany żółty - Centrum Automatycznego Nadzoru nad Ruchem Drogowym - Warszawa
WE 216EC - Peugeot Partner - oznakowany żółty - Delegatura Północna - Bydgoszcz
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2012-12-02, 20:42
Kruchy69 napisał/a:
Tu macie jeszcze pogladowe foto, jak te fordy wygladaja
Czyli jednak dobrze słyszałem na CB.....nawet kolory się zgadzają Według mnie nie ma strachu, przynajmniej u nas na LBN ludzie z daleka o tym na radiu trąbią....aż do znudzenia-tak jak z nieoznakowanymi vectrami
Wysłany: 2012-12-02, 20:48
a słyszeliscie o sreberku...? Dostało w bok od passata
Urządzenia przystosowane są do pracy przez 24 h/dobę przez 360 dni w roku w każdych warunkach pogodowych oraz niskich temperaturach - w tym w nocy przy użyciu ksenonowej lampy błyskowej pracującej w paśmie światła widzialnego bez efektu oślepiania kierujących pojazdami.
Jak lampa blyskowa ma nie oslepiac i to jeszcze w pascie swiatla widzialnego.... Zwariowali?
Silnik: AFN++ Pomógł: 34 razy Wiek: 42 Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 1736 Skąd: Warka
Wysłany: 2013-01-13, 21:09
Hormon napisał/a:
Ciekawe co będzie z fordami, w końcu ktoś pomyślał i zgłosił że mają niezgodnie z przepisami zamontowane halogeny.
Też o tym słyszałem, diagności mówią że żadne z tych aut nie przejdzie badania technicznego bo światła przeciwmielne zostały przerobione na błyskowe i są źle zamontowane (więcej niż 30cm od bocznego obrysu), A ci z ITD tłumaczą się że to nie jest wyposarzenie samochodu tylko część fotoradaru. I policjanci mają im zabierać dowody.
Silnik: 1Z bez IC
Wysłany: 2013-01-13, 23:56
Co mnie osobiście zdziwiło, to wręcz przeogromna, jak do tej pory liczba policji na ulicach. Co prawda prawko odebrałem dopiero w sierpniu i pierwsze dwa tygodnie gdy ujeżdżałem Golfa dziwiłem się że tyle jest policji na patrolach... ale teraz się zrobiło naprawdę ostro. Ostatnio w ciągu tygodnia zatrzymywali mnie dwa razy, w grudniu zatrzymali mnie też z raz(ze zdejmowaniem butów włącznie).
W tą sobotę naliczyłem łącznie około sześciu, siedmiu patroli w samym Grodzisku Maz.
Kwestia wiadoma, czy kogoś szukali?
i bardzo dobrze. Tym bardziej ze to sa samochody nowe a w takowych pierwszy przeglad bedzie mial na 3 lata. :/
Samochod moze byc nowy ale dokonano w nich modyfikacji i wypadaloby zrobic legalizacje tych rzeczy czy sa zamontowane w zgodzie z przepisami.
PRzeciez instalacji LPG nie instalujesz i jedziesz po 10 latach jak sie konczy legalizacja butli ;P
Wysłany: 2013-01-14, 22:47
bradley, ale sam widzisz jak to jest. No nic, teraz pozostaje czekać, aż policja sie do nich dosra a z tego co miałem okazje zauwazyc to ITD i policja sie nie lubia. Kiedys jak mnie zatrzymali (nieważne za co ) to im zawijałem makaron na uszy i udawajac sympatycznego chciałem zagadac na temat tych mondeo z ITD. zapytałem jak to jest z tymi mandatami od ITD, czy oni moga zatrzymać czy nie, a gliniarz do mnie cos w tym stylu "Ty sie (*^*^%$ módl, jak bd zapierdalał, żeby Cie sreberko nagrało, a nie itd, bo oni Ci *^%#$*&$ X punktów i Ci przyśla poczta bon na rower, a sreberko dobije do 10 pkt i cie zatrzymaja i bedziesz mógł cos utargować, a te barany nie odpuszczają." Także sympatią nie pałaja
Silnik: 1,8 Pomógł: 61 razy Wiek: 43 Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3720 Skąd: LZA
Wysłany: 2013-01-22, 19:40
Oglądałem to nawet ostatnio ,to tylko zebrać podpisy i zrobić referendum żeby odebrać radary SM i ITD. Bo nasze państwo niewiele sie różni od np. Korei płn.
_________________ Noga z gazu!
Lepiej stracić minutę życia ,niż życie w minutę!
Ja juz mam dosyć słuchania o budżecie, fotoradarach i bezpieczeństwie. Jakie kur..a bezpieczeństwo? Klnę codziennie pod nosem, że na tych dziurach można Uaza połamać. O koleinach nie będę już nawet wspominał, ale dzisiaj już jest apogeum.
Mój tata wracając dzisiaj z pracy huknął w koleinę, wybiło mu tył i po nieudanych kontrach wylądował w rowie na dachu.
Jakie bezpieczeństwo? Jaka poprawa? Na hooj mydlić oczy?
Bezpieczniej = dobre drogi, a nie jazda w tempie, które pozwala na to, by pieszy wyprzedzał auto.
Kur.a co za kraj. Szlag mnie trafia, krew na miejscu zalewa. Dobrze, że tata wyszedł cały. Skończyło się na strachu.
Poza tym pół roku temu kupiłem tą Omegę. Może nie kosztowała majątku, ale ciężko na nią pracowałem i hooj ją strzelił. I co? Nie dostosował prędkości do panujących warunków?
Moja frustracja sięga już zenitu i powoli czara goryczy zaczyna się przelewać. Fotoradary psia mać! Tfu. Żeby pozdychali jak psy pod płotem co niektórzy. Ileż ja się strachu najadłem, gdy dostałem telefon, że mój tata miał poważny wypadek i żebym szybko jechał na miejsce, bo nie wiadomo czy żyje. I co słyszę nt. poprawy bezpieczeństwa w mediach? Więcej fotoradarów.
Gdzie ja żyję?
Miałem nie wstawiać zdjęć, ale co tam... Właśnie tak wygląda samochód po wjeździe na wyboje. Dzisiaj robione foto:
Więcej fotoradarów, co by bezpieczniej było. Pozdrawiam serdecznie wszystkich zwolenników tej teorii poprawy bezpieczeństwa.
Żebyście pozdychali!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum