Silnik: 2.0 ABA
Wiek: 30 Dołączył: 09 Mar 2013 Posty: 42 Skąd: Ostrowiec Św.
Wysłany: 2013-03-30, 22:50 Jetta mk3 by Gwozdziu
Wreszcie się zebrałem miałem chwilkę czasu żeby cyknąć zdjęcia, więc zakładam temat
Moje autko to Jetta mk3 z końcówki roku 1995. Silnik 2.0 115 KM ABA
Oczywiście sma benzynka
Kupiłem autko jeszcze jakoś w lutym, ale od razu trzeba było robić w nim. Kupiłem jako uszkodzone i oto główny winowajca całego zamieszania:
Było by za pięknie gdyby to było tylko to, ale do planów przejdę później. Wnętrze jasne, z tym że fotele z przodu inne ale nie narzekam
Wersja Celebration Edition
Co zrobione:
- Nowe uszczelki: głowicy, pokrywy zaworów i pare innych jeszcze i oczywiście splanowana głowica
- Wymieniony olej
- Nowy rozrząd
- Lekko przyciemnione lampy
Plany:
Chciało by się pójść w jakąś glebę, koło itp, ale nie ma aż tyle kasy więc na razie planuję:
- Kable wysokiego napięcia (mam małe przebicie)
- Zrobić coś ze wspomaganiem bo mi olej ucieka
- pasek klinowy też już by się zdał jakiś lepszy
Kiedyś jak będą dollary i zrobię to co muszę to fajnie by było jakięś koło rzucić i glebę delikatną i lampy ciemne
Pare zdjęć na szybko:
Nie ma się co zachwycać, ale pierwsze autko no i ja od dawna z vagami się trzymam więc mam nadzieję że doprowadzę Jetkę do fajnego stanu
Ostatnio zmieniony przez gwozdziu 2013-03-30, 22:55, w całości zmieniany 2 razy
Silnik: AFN++ Pomógł: 34 razy Wiek: 42 Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 1736 Skąd: Warka
Wysłany: 2013-03-31, 13:37
vwkrzysio napisał/a:
Zderzak przód nie jest od vento czy źle widzę
Widać że to zderzak US z obrysami i bez miejsca na blachę, tylko ktoś założył wąską dokładkę z golfa.
Ładny egzemplarz z brakiem funduszy większość ma probmemy, a na początek przyciemnij halogeny, koszt nie wielki a efekt będzie ładny
Wysłany: 2013-03-31, 15:26
Ruda troszkę nadkole no i podłoga lekko, ale tragedii nie ma
Wyposażenie to klimatyzacja, szyber w prądzie, bagażnik otwierany z przycisku wewnątrz nie wiem czy się liczy
Tak to lusterka czy szyby manual raczej ubogo.
Poprzedni właściciel troche go zaniedbał, bo taka Jetka to powinna być laleczka, a tak to ten przód taki, z tyłu klapa też nie US, to nie wiem, albo mu nie zależało , albo posprzedawał fanty...
Lampy lekko już przyciemniłem, ale trochę za lekko i na tył bym lampki ciemne dał bardzo chętnie ale na razie cała kasa idzie w silnik.
Co do halogenów to myślałem, ale nie wiem jak to się sprawdzi przy kontroli i się zastanawiam
W sumie nie badzo się orientuję co jest US a co Europa, bo na Ventach nie bardzo się orientuję, zawsze Golfy mnie interesowały bardziej
Ale wiem, że jest Made in Mexico na pewno
Ostatnio zmieniony przez gwozdziu 2013-03-31, 15:27, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: jest
Wysłany: 2013-03-31, 22:25
co do lamp nie przyciemnij dodatkowo dolny i gorny odblysnik bo on nie spelnia zadnej roli w ruchu drogowym i bedziesz mial duzo lepszy efekt
a jezeli o ruda chodzi jak mowisz ze masz nadkola lekko i podloge to ja juz ci powiem ze masz napewno dziurki miedzy nadkolami tyl a wnetrzem pojazdu
a wiem to dlatego ze i mnie tez zle nie wygladalo a jak blacharz rozebral to wyszlo
ogolnie powodzenia w planach
Wysłany: 2013-04-01, 00:20
co do dołu odbłysnika, to sie zgodze, ale góry nie ruszaj! dylko dół, ta powalowana czesc, ja możesz nawet i wyciać ale wystarczy pomalowac
Silnik: jest
Wysłany: 2013-04-01, 14:55
u mnie w zamiennikach gorny odblysnik tez byl pofalowany wiec takze pomalowalem zobaczymy jak bedzie jak zamontuje na aucie najwyzej skombinuje sie kolejne odblysniki ;P
Silnik: ASZ+ Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Mar 2012 Posty: 386 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2013-04-03, 15:47
Kruchy69 napisał/a:
Ale mi nie chodzi o krawędź, tylko w środku.
I mi również, oryginalne Helleny pomalowane gdzie się tylko da, tak samo robiłem w Ibizie II i też hula elegancko, świeci jak trzeba, a ślepy jeszcze nie jestem
Wysłany: 2013-04-22, 20:15
Pany, mam dylemat. Coś by się zrobiło przy autku i mam dwie koncepcje.
a) lampy przyciemnić bardziej i halogeny ciemne
b) lampy przyciemnić, kierunki pomarańczowe, halogeny żółte
Osobiście druga koncepcja była by ciekawsza bo dużo vento frontów jest robionych na całkowicie ciemno. Ładnie to wygląda, ale kolorowo by było ciekawiej. I się zastanawiam. Co powiecie?
Jak dla mnie coś takiego to jest mega kozak:
Wysłany: 2013-05-03, 22:00
Hmm o tym nie myślałem. Zacznę od halogenów i zobaczę dalej
Panowie, mam takie może głupie/dziwne pytanie, ale że jako jestem ciemny w kwestii Ventyli: jak poznać grill starego typu? Bo poszukałbym może na szrotach czy coś ale dużo tych grilli jest i nie wiem jak poznać stary typ...
Stary typ: góra plastikowa, w kolorze szarym, a dół to metalowa listwa w kolorze nadwozia
Średni typ: góra plastik, dół metalowa listwa malowany był cały w kolor nadwozia
Nowy typ: cały plastikowy malowany w kolor nadwozia cały
Wysłany: 2013-06-24, 16:15
Trochę mnie tu nie było...
Niestety czas się będzie pożegnać z Jetką
W ostatnim czasie przyciemniłem mocniej lampy to jeszcze przed majóvwką, a tydzień temu wymieniłem pasek klinowy i zupełnie inaczej się prowadzi
Ale znowu amorki są do wymiany chociaż i tak planowałem ją dać niżej, ale już nie robię nic.
Niestety kłopoty finansowe zmuszają mnie żeby w najbliższym czasie wystawić Jetkę na sprzedaż
Więc jeśli ktoś szuka auta może się już odzywać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum