Pełna fabryka, rok temu zakupiony Jako współwłaściciel z tatą(czekam na hejty)... 19 lat dopiero mam. Do małych poprawek lakierniczych(grill,znaczki,listwy,konserwacja podłogi,troszkę rdzy też jest)
Silnik: benzynowy 1.8 90km
Rok:1993
Przebieg: 144 tys.
Wyposażenie:
-ABS
-elektryczny szyberdach
-elektryczne lusterka
-wspomaganie kierownicy
-radio CD/USB/AUX Pioneer
-domykanie szyberdachu na kluczyk
-centralny zamek
-regulowany fotel kierowcy
-thermotronic
-dzielona tylna kanapa z podłokietnikiem
Za jakiś czas podeśle jeszcze kilka fotek...
Ostatnio zmieniony przez krystian 2013-06-14, 11:21, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 1.8 AAM Pomógł: 1 raz Wiek: 32 Dołączył: 23 Sie 2012 Posty: 568 Skąd: Kwidzyn/Malbork
Wysłany: 2013-06-14, 11:25
Witamy na forum
autko dobrze się prezentuje, niezła baza do fajnych modów. dbaj o nie, a będzie służyło Ci wiecznie
co do miana współwłaściciela: niestety w naszym "wspaniałym" kraju młodzi kierowcy nie mogą być właścicielami (chyba, że mają w uj kasy). sam przy swoim aucie byłem właścicielem, ale jak zobaczyłem stawkę ubezpieczenia, z nóg mnie zwaliło.. przepisałem autko na tatę jako darowiznę i płacę jakieś 600zł mniej.
Dzięki za powitanie Dbać to będę to na pewno, mam różne plany co do modyfikacji... A co do współwłaściciela to sam wiesz jak jest. Tylko u mnie jest też taka sytuacja że jest to wspólne autko moje i taty. Razem z niego korzystamy, kiedy potrzebuje to biorę.
Na dniach wymiana oleju(CASTROL GTX High Mileage 15W40), filtra oleju i powietrza.
Również w lipcu biorę się za garaż bo jak na razie stoi pod chmurką
Widziałem twoje VW i bardzo fajnie wygląda będzie taka mała inspiracja i podpora Fajnie by było jakby ktoś podrzucił ciekawe modyfikacje... Nawet drobiazgi.
Ostatnio zmieniony przez krystian 2013-06-14, 11:42, w całości zmieniany 2 razy
Silnik: 1.8 AAM Pomógł: 1 raz Wiek: 32 Dołączył: 23 Sie 2012 Posty: 568 Skąd: Kwidzyn/Malbork
Wysłany: 2013-06-14, 11:45
mój też stoi póki co pod chmurką, lecz także w lipcu (na rocznicę posiadania) sprawię mu wiatę wiadomo garaż to garaż, ale za wiatę chociaż czynszu nie trzeba uiszczać
powodzenia w modach!
Plany hehe takie detale
To tak w tym roku:
- grill,znaczek przód i tył na czarno
- ściągnę napis vento
- odnowienie plastików(listwy na drzwiach, zderzakach oraz chlapacze)
- malowanie zacisków i bębnów (myślę że na czerwono co sadzicie?)
Na następny rok:
- chciałbym nieco upuścić autko(ale tak żeby dało się jeździć)
- ładne felgi najlepiej BBS
- przyciemnianie szyb
- może jakieś ładne kierunki oraz lampy przód
Wszystko zależy od $$
Ostatnio zmieniony przez krystian 2013-06-15, 21:26, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2013-06-16, 10:20
noo noo, dobre plany oby się udały! a dymionych przednich lamp nie chcesz sobie zrobić? koszty są niewielkie, płacisz tylko za materiały, co się powinny zamknąć w kwocie 20-35zł
Silnik: AFN++ Pomógł: 34 razy Wiek: 42 Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 1736 Skąd: Warka
Wysłany: 2013-06-16, 13:45
Witamy na forum kolejnego ventomaniaka Ładny egzemplarz wychaczyłeś z tatą, nie widać po nim jego 20 lat. Dbaj o venciaka, a on odwzajemni się bezawaryjnością.
krystian napisał/a:
- odnowienie plastików(listwy na drzwiach, zderzakach oraz chlapacze)
Listwy i zderzaki można odnawiać jak sie chce ale chlapacze wyrzuć i dobrze zakonserwój przednie błotniki, bo juz w niejednym vento właśnie przez chlapacze ruda wpier.... doły błotników.
konserwacja spodu będzie w tym roku to i o te błotniki zadbam też (w sumie po co te chlapacze ;D) rudy wyszedł już trochę i za to też się zabieram w następnym miesiącu będę działał, jakieś fotki z tego wpadną ;D
Kruchy69 Już prawie mieszkam w Ventce Octavia, Vento
Silnik: z turbo Pomógł: 20 razy Wiek: 32 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 1588 Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-06-16, 19:53
nie lej mineralnego oleju! tak nawiasem. Półsyntetyk zalej, na pewno bedzie lepiej chodził. egzemplarz ladny, jak szukałem ventyla dla siebie to ogladalem egzemplarz w takim samym kolorze, lecz zanim sie namysliłem to zostal sprzedany, moze to ten? ale odnosnie oleju, to nie truj go takim olejem, 10W40 Valvoline, albo Motula bedzie sporo lepszy. ja do Castrola nie jestem przekonany.
O za ten sam kolorek venciaka co u Mnie masz już wielkiego + !
Te listwy zrobiłeś zwykłą folią carbon i ile Ci jej poszło na listwy mniej więcej?
Można foto w całej okazałości venciaka z listwami?
30cm x 250cm Ci starczy ale zmierz sobie listwy i będziesz wiedział dokładnie(musisz zostawić po 2cm żeby zawinąć za listwę) nie jest droga.. kup sobie więcej przyda się (jak coś spitolisz to odrywasz i naklejasz jeszcze raz) u mnie jeszcze zostało i czeka na wykorzystanie
Co do foli jeszcze... musisz dobrze odtłuścić listwy, przyda się suszarka/opalarka i dużo cierpliwości no i
Na zdjęciach słabo to widać najlepiej rzucić okiem na żywo
Bladeero łap zdjęcia (sorki ale cały tydzień pada i nie mam kiedy go umyć):
No ładnie to wygląda od dłuższego czasu myślę nad folią carbon i nie wiem jaką wybrać by nie był to shit.. a więc mógłbyś mi doradzić jaką wybrać na alledrogo?
Szybka wysyłka i dobra pomoc z jego strony napisz jaki wymiar Ci potrzeba on dotnie i wsiooo...
A jak jesteś spostrzegawczy to obejdzie się bez jego pomocy
Ostatnio zmieniony przez krystian 2015-04-06, 18:26, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum