Wysłany: 2012-02-25, 18:40 Srebrzyste Vento by lavirant
Witam . Na forum jestem od dłuższego czasu zagłębiając się w projekty użytkowników . Posiadam Vw Vento w kolorze srebrnym z silnikiem 1.9 TDI o mocy 90 KM z 1996 r.
Autko jest w mojej rodzinie już kilka długich lat . Kupione z przebiegiem ok. 130 tyś teraz ma ich 306 , czyli już swoje przejechało .
Wyposażenie nie jest za obszerne :
ABS , el.szyby , szyberdach , wspomaganie kierownicy itp.
Założyłem temat na forum ponieważ chciałbym rozpocząć projekt tego otóż auta .
Przybliżę moje zaiste plany ( auto będzie robione coś na podobiznę cult, german ) oczywiście bez 16 calowych Rs'ek ale myślę że nie będzie źle
Po pierwsze chciałbym usunąć wszelakie ogniska rdzy + ściągnąć emblemat z tyłu i wstawić grill starego typu na przód .
Hokej od vr'ki też kiedyś pewnie tu zagości .
Gwint lub -40 mam nadzieje zakupić .
Wątkiem przewodnim są felgi , zastanawiałem się nad Borbetami T lub A 16 ' .
Mieszkam w małej mieścinie ze sporą ilością dziur więc nie wiem czy opona z profilem 45 poradzi sobie z tym wyzwaniem .
Trzeba naprawić lewą szybę , mechanizm odbijania się popsuł .
Demontaż haka oraz nowe listwy boczne na progi .
Jest to moje pierwsze auto także liczę na wyrozumiałość i pomoc w projekcie która bardzo się przyda takiemu użytkownikowi jak ja .
Z tzw. ,,car audio " posiadam jak na razie tylko radyjko , jakiś tam zwykły sony xplod .
Będę starał się na bieżąco aktualizować temat . Pozdrawiam lavirant
spokojnie,powoli ogarniesz pod swoje upodobanie...!
nikt tu nie robił ventki od razu i nie zrobi bo nie było by co opisywac i przedstawiac w tematach hi hi hi...
_________________ kto testuje urzadzenia testujace samochody...oczywiscie ze VW
Witam . Trafiły się felgi które są już na aucie , mianowicie 15 z oponą 195/50 .
Pytanie , czy dystanse 20 mm na tył będą dobre by felga była równa z nadkolem ? ET bodajże 38 , szerokosc 7 J , nie będzie ocierać ?
lavirant, ładny szaraczek Pogratulować takiej fury w rodzinie. Chętnie bym sie wymienił na zderzaki gdyby nie ta odleglość... Co do koła to jak dasz dystans to wyjdzie Ci et 18 i będzie prawie równo z nadkolem. Będzie brakowało trochę. Ja mam et 35 i 7,5j 16" i muszę 15mm dystans dać żeby było równo. Powodzenia z pracami ale foty kółek wstawić też musisz
Silnik: od kosiarki Pomógł: 8 razy Wiek: 38 Dołączył: 01 Paź 2009 Posty: 438 Skąd: lublin
Wysłany: 2012-06-29, 09:41
Najlepiej czymś go podważać. Jest klejony na taśmę dwustronną. Jest znaczek VW umieszczony ta takim jakby dekielku. I między nim a klapą są chyba dwa paski taśmy. Jężeli jest oryginalny to pęknąć nie powinien. Najlepiej jakby się podgrzał na słońcu. Gdyby nie chciało puścić to taśmę w czasie podważania możesz podcinać nożykiem do tapet.
Witam . Jak sensownie obniżyć auto ? Czy kity zdają egzamin ? Jaki powinien być w vento 60/60 , 40/60 ? Jak to działa ? Tak by auto dobrze leżało ale też nie tarło o asfalt ? Jaki jest koszt takiej operacji ?
lavirant, wykręcasz gałkę od góry tak, żeby został goły lewarek, ucinasz ile chcesz np.5 cm a potem w zależności od rodzaju montowanej gałki gwintujesz lewarek lub nie i tyle.
Cytat:
Do tego jakieś odboje tak ? Żeby normalnie dało się jechać ? Coś jeszcze trzeba przy tym wymienić ?
jak chcesz normalnie jeździć to zostaw serię. Kup mts,a gewinde bo jest najbardziej komfortowy i tyle
Silnik: 1.8 GLX Pomógł: 29 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Kwi 2012 Posty: 2825 Skąd: Zielona Gora
Wysłany: 2012-08-01, 20:23
Ja tez mam seryjna galke zle napisalem skrocilem pret o 1 cm a nie galke Ja najpierw gwintowalem o 2 cm a pozniej cofnelem nazynke i normalnie na rowno obcielem pilka do metalu Normalnie z gory gwintuj i tnij
Silnik: 1.8 GLX Pomógł: 29 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Kwi 2012 Posty: 2825 Skąd: Zielona Gora
Wysłany: 2012-08-01, 20:23
Ja tez mam seryjna galke zle napisalem skrocilem pret o 1 cm a nie galke Ja najpierw gwintowalem o 2 cm a pozniej cofnelem nazynke i normalnie na rowno obcielem pilka do metalu Normalnie z gory gwintuj i tnij
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum