Silnik: 1,8 AAM Pomógł: 11 razy Dołączył: 14 Maj 2010 Posty: 620 Skąd: Kalisz
Wysłany: 2012-10-21, 21:41
chyba te oponki 165 też Ci nie pomogły wyjść z tej kolizji... Jak dla mnie to są stanowczo za wąskie. U mnie przy 195 (przód toyo proxes, tył uniroyal rainsport 1) nie ma możliwości przy 60km/h żeby cokolwiek zarzuciło... Fakt przy mojej feldze lekko wystają poza obrys (dlatego nie moge dać mocno na glebe), ale bezpieczeństwo jest najważniejsze...
Koło na sprzedaż , znudziło mi się i trochę za małe jest , na nowy sezon trzeba jakoś autko zmienić , powoli się fanty zbierają ;D
A tam gdzie mnie rzuciło kolego to nawet auta seryjne wyrzuca , i to ze miałem opony 165 czy bym miał 195 by na tej drodze nie pomogło . Jedynie napęd na 4 buty. Po deszczy na tej drodze zawsze jakieś tylno napędowiec leży w rowie. A nie moja wina ze nagle na pasie auto za łukiem stało i musiałem interweniować by nie wjechać w nie czy w ludzi .
_________________ Jetta_III
Kruchy69 Już prawie mieszkam w Ventce Octavia, Vento
Silnik: z turbo Pomógł: 20 razy Wiek: 32 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 1588 Skąd: Lublin
Wysłany: 2012-10-22, 21:42
no wypadki sie zdarzają a przyczyn moze byc mnóstwo. Czasami stara 195 trzyma sie gorzej niz nowa 165. a marka tez robi swoje
Silnik: 3.0 D 136KM Pomógł: 16 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 3004 Skąd: tyle dymu ?!
Wysłany: 2012-10-22, 21:56
a czasami po prostu człowiek jest w niewłaściwym miejscu i niewłaściwym czasie takie coś może sie przydarzyć każdemu z Nas i można mieć opone o szerokości 165 lub 195 lub 205 albo 215 to o niczym nie świadczy i nie przesądza ...
_________________ VW Vento 1.9 D 1Y 64 KM
VW Vento 1.9 TD AAZ 75KM +
Mercedes W210 E 300 136 KM
Z nowości to auto już dawno złożone , zderzak i błotnik w podkładzie, lampy seria. Zimowe buty założone.
Ostatnio padł mi czujnik załączania wentylatora , a czujnik temp wody okłamywał i nie wiedziałem ze mi się przegrzał silniczek i , blok w cylindrze pękł. Więc Ventylek dostał nowe serducho , nie mam kasy na swap to włożyłem taki motorek jaki był. Zalany nowymi płynami i olejem, i jest dużo żwawszy niż mój silnik . Swapu dokonał Raziel500, trochę mu pomogłem
Na razie nic bo zależało mi na czasie by szybko złożyć ;D
Tylko komp został z ABS , wałek z ABS leży w garażu trzeba tylko go przełożyć . Druga przepustnica leży i czeka na rozwiert , oraz kolektor do modów ;D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum