Silnik: 1,6
Wysłany: 2012-10-14, 20:04 Vento GL 98'
Na wstępie witam wszystkich forumowiczów.
W czerwcu szukaliśmy auta jako drugie w rodzinie. Miało być tanie kombi, ale trafił się taki o to rarytas
Parę słów o samym egzemplarzu:
98 rok produkcji, przebieg przy zakupie 47.300 km (sprawdzony), pierwszy właściciel, bezwypadkowy, wszystkie szyby oryginał, księga serwisowa.
Ogólny stan - bardzo dobry. Dosłownie parę zadrapań i delikatnie uszkodzony plastik na progu...
I żeby nie było że golas taki, to pierwszy rarytas zakupiony
sorki, nie umiem z tego zrobić miniaturki...
Plany: Utrzymanie go w takim stanie jakim jest, plus mniejsze lub większe rarytasy
Na początek felgi... Pomysłów dużo, ale sam nie wiem jakie... Na razie na pierwszym miejscu są te:
http://allegro.pl/porsche...2712229106.html
Kruchy69 Już prawie mieszkam w Ventce Octavia, Vento
Silnik: z turbo Pomógł: 20 razy Wiek: 32 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 1588 Skąd: Lublin
Wysłany: 2012-10-14, 20:28
gdzies do przedania na forum były, ale nie wiem czy takie, czy inne i czy nie poszły przez przypadek. A ten przebieg, wydaje sie być ciut nieoryginalny, chociaż koleszka kupił fiata 132 z 77r. z przebiegiem 70 tys km. A z moich sugestii, to ja bym założył na przód sprezyny od GT, szczególnie jesli zamierzasz założyc prosiaki. Auto dalej bd praktyczne, krawezniki nie beda przeszkodami, a auto bd 100x lepiej wygladało.
Edit: I jeszcze bym dołożył średnia dokładke na przód i szczebelki w grilu pomalował na czarno, badz same znaczki. Ale to tylko moje zdanie które, jak wiadomo masz prawo mieć w dupie
Wysłany: 2012-10-14, 22:42
Kruchy69 napisał/a:
gdzies do przedania na forum były, ale nie wiem czy takie, czy inne i czy nie poszły przez przypadek. A ten przebieg, wydaje sie być ciut nieoryginalny, chociaż koleszka kupił fiata 132 z 77r. z przebiegiem 70 tys km. A z moich sugestii, to ja bym założył na przód sprezyny od GT, szczególnie jesli zamierzasz założyc prosiaki. Auto dalej bd praktyczne, krawezniki nie beda przeszkodami, a auto bd 100x lepiej wygladało.
Edit: I jeszcze bym dołożył średnia dokładke na przód i szczebelki w grilu pomalował na czarno, badz same znaczki. Ale to tylko moje zdanie które, jak wiadomo masz prawo mieć w dupie
Przebieg faktycznie może szokować, ale na 99% taki jest. Serwisowany do 2010 roku i jak sprawdzaliśmy do VIN'ie to wtedy miał niecałe 39.000 km. Więc raczej tak jest.
Przebieg, przebiegiem, liczy się stan
Zmiany będą, co prawda kosmetyczne, ale będą. Co do sprężyn to dzięki za info. Trochę raczkuję w temacie vw, więc każda sugestia mile widziana...
ładna Ventka i jeszcze jak by wyglądała tak jak sugestia zenita to by była kosa,
Tam jest dokładka szeroka dobra fela i dobra gleba a jeśli chodzi o rozmiar felgi to jest zawsze pewna zależność, ja bym uderzał max w 16 bo już na większej obręczy go tak ładnie nie posadzisz ale to moje zdanie... więc tak jak Kruchy pisał
Wysłany: 2012-10-15, 22:15
zB3ig napisał/a:
ładna Ventka i jeszcze jak by wyglądała tak jak sugestia zenita to by była kosa,
Tam jest dokładka szeroka dobra fela i dobra gleba a jeśli chodzi o rozmiar felgi to jest zawsze pewna zależność, ja bym uderzał max w 16 bo już na większej obręczy go tak ładnie nie posadzisz ale to moje zdanie... więc tak jak Kruchy pisał
Wysłany: 2012-10-15, 22:24
A możecie mi tylko przybliżyć o co chodzi z tymi hokejami. To że dokładka to wiem, to że z przodu to wiem. Ale widzę na aukcjach że są różne, tzn. czasem jako jedna dokładka pod cały zderzak, czasem tylko jednostronnie...
Który lepszy, który lepiej kupić??
_________________ Vw Vento 1.6 CL 97'
Skoda Fabia II 1.2 HTP LPG 07'
Polski Fiat 127p 74'
Tak rodzi się Miłość
karolek_ust Już prawie mieszkam w Ventce Nie trąb zjebie ;)
Najlepiej kup org szeroki od Vento , bo jak wiesz to zderzak z golfa 3 a Vento się różni i hokej też . Także szukaj szerokiego od Vento A każdy hokej składa się z dwóch połówek .
Wysłany: 2012-10-16, 07:18
karolek_ust napisał/a:
Najlepiej kup org szeroki od Vento , bo jak wiesz to zderzak z golfa 3 a Vento się różni i hokej też . Także szukaj szerokiego od Vento A każdy hokej składa się z dwóch połówek .
Silnik: Pasek 1,9TDI Pomógł: 19 razy Wiek: 43 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3791 Skąd: Stare Iganie
Wysłany: 2012-10-20, 22:39
okaz ładny i zadbany przebieg może i oryginał jak od pierwszego właściciela ale gdzie on nim jeździł chyba nigdzie po za kościołem w niedzielę ale mniejsza o to ten motorek pod maska taki nie za specjalny i mógł by być lepszy
Wysłany: 2012-12-30, 11:23
Fanty na przyszły sezon zaczęły przychodzić
Decyzja odnośnie felg zapadła jak zwykle spontanicznie i nagle. Nie miało być BBS'ów a jednak wyszło inaczej. Trafiły się ładne i za normalne pieniądze więc zakupiłem.
BBS RM 012 6'5" 15"
do tego dojadą opony 165/50R15, ale z tym się wstrzymuję bo może tylne felgi poszerzę.
Hokej zakupiony czeka na małe odświeżenie. A na koniec kompletna zawiecha -40mm
Przy okazji chciałem się zapytać czy ktoś miał styczność z oponami Nankang i czy potwierdzi mi że na mokrym jest śmierć??
_________________ Vw Vento 1.6 CL 97'
Skoda Fabia II 1.2 HTP LPG 07'
Polski Fiat 127p 74'
Silnik: AFN++ Pomógł: 34 razy Wiek: 42 Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 1736 Skąd: Warka
Wysłany: 2012-12-30, 13:22
Ja miałem takie opony w rozmiarze 195/50/15" i nie mogę na nie narzekać, min dwa razy uratowały mi skórę, podczas hamowania takiego do zera. Jeśli trafiają Ci się w dobrej cenie to ja polecam. A co do auta to już rzadkość trafić takiego rodzynka w idealnym stanie, małym przebiegiem. Idealna baza do modów. Widząc felgi uważam że obrałeś odpowiednią drogę którą idziesz
moim zdaniem , idziesz bardzoo interesująco i wielkie
no szkoda, że tylko -40...
Między b. ładnym kołem z niskim profilem zapewne a nadkolem będzie dość duży prześwit i nie odda to takiego uroku, jaki dać powinno
będzie niższa terenówka :D:D
też od tego zaczynałam , po 2 tygodniach już był gwint
oby tak było w Twoim przypadku
ps. Ten białas jest naprawdę wyjątkowo uroczy Pozdrawiam:*
_________________ Ride4Sin
Chodź, pokaże Ci co oznacza kobieta za kierownicą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum