ja tam wolałem sobie zderzak od golfa III kupić w kolorze za 60zł w super stanie + dokładka od mapeta i http://allegro.pl/dokladk...3004705074.html i jest idealnie bez przeróbek
Silnik: 2.0 16V Pomógł: 3 razy Wiek: 33 Dołączył: 23 Mar 2011 Posty: 331 Skąd: Słupsk/Bydgoszcz
Wysłany: 2013-03-10, 14:29
kiedyś w swoim ventylu się z tym bawiłem... i wyszły takie efekty: http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=9654 ogólnie jakoś da radę założyć, ale na pewno super to nie wygląda ja nie polecam i lepiej szukać średniej od vento albo zmienić cały zderzak.
Witam.
Ja też mam mały problem ze zderzakiem ;/
Chciałbym ori Vento i ori hokej (z czym jest problem)
Jak znajdę kolor odpowiedni (srebrny metalik) to brak hokeja i na odwrót.
Co myślicie o oklejeniu "http://allegro.pl/folia-carbon-srebrny-okleina-srebrna-152x50-karbon-i3082547646.html" zdezaka folia ?
pozdrawiam
Mój zderzak używka za 100zł. Był goły ale z dokładką. Kratki dłubane, ale w miarę wyszło. Reszta przełożona. Może i nie ori ale wg mnie nie jest źle. Nawet kolor podobny.
Więcej fotek w podpisie.
Silnik: 1.9 tdi 1z Pomógł: 14 razy Wiek: 41 Dołączył: 16 Sie 2008 Posty: 799 Skąd: Gdynia
Wysłany: 2013-03-11, 20:43
lesny1982 napisał/a:
chyba ze uzywka to moze byc
wojtas83 napisał/a:
powiedz jaki hokej chcesz kupić, wąski, średni czy szeroki, bo dostanie tego ostatniego graniczy z cudem
Jakoś wszyscy narzekają, że szerokiego nie można dostać a ktoś próbował u gajosa zamówić nówkę ori?
Wychodzi jakieś 480zł co przy cenie 200zł za jakieś popękane i powycierane parchy wydaje się sensowne...
Jak nie pasuje jak ludzie zakładają i jakoś się to trzyma. Tylko trzeba trochę się pobawić i podejdzie.
no jak juz cos trzeba zmieniac to znaczy ze nie pasuje , wszystko jest do kupienia tylko trzeba poszukac a co do oklejania zderzaka lipa na maxa pomalujcie se sami kolo 100 wychodzi cala praca
Silnik: 1.9 TD
Wiek: 30 Dołączył: 17 Gru 2013 Posty: 14 Skąd: mam pieniądze na paliwo?
Wysłany: 2014-04-02, 21:52
Panowie odświeżam. W planach jest dokładka na przód. I teraz pytanie do mających hokej od mapeta. Jakie konkretne przeróbki wchodzą w gre? I czy rzeczywiście tak dużo z tym "lepienia"? Ciągle się zastanawiam czy lepiej brać ten od mapeta czy poszukać średniego. Z tym że ze średnim wiąże się wydatek około 100 zł, a u mapeta około 50.
Silnik: 1.8 ABS Pomógł: 1 raz Wiek: 33 Dołączył: 11 Maj 2011 Posty: 39 Skąd: Radom/Pionki
Wysłany: 2014-04-03, 15:54
Ja zakładałem szeroki z golfa III własnie , ten PP+CM retova. Trzeba dopasować sobie mocowania dokładki, jak wiadomo zderzaki golf i vento różnią się. Wycinasz te w dokładce ,które nie pokrywają się z otworami w zderzaku i tyle "lepienia". Jest minimalnie krótsza po końcach zderzaka ale tragedii nie ma. Ori byłby dużo lepszy ale znaleźć coś przyzwoitego w normalnej monecie graniczy z cudem. Pozdro
Ostatnio zmieniony przez pawel.GL 2014-04-03, 15:55, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum